Πώς θα ήταν μια επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη; Ο οίκος Dolce & Gabbana μας λύνει την απορία

Διάβασε ακόμη:

Τώρα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να κάνουμε αυτή την κουβέντα, παρ” όλα αυτά, όταν είδαμε το πρόσφατο show των οι σκέψεις αυτές επιστρέφουν στο μυαλό μας. Για την Alta Moda 2019 Fall 2019/20 συλλογή του ιταλικού οίκου, οι δυο σχεδιαστές αποτίουν φόρο τιμής στην ελληνική μυθολογία και την Αρχαία Ελλάδα. Μια πλουσιοπάροχα δοσμένη συλλογή και show παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ο οίκος στη νότια ακτή της Σικελίας, στον ελληνικό Ναό της Ομόνοιας, στη φημισμένη Κοιλάδα των ναών του Ακράγαντα.

 

Δες ακόμη:

«H Alta Moda είναι η καλύτερη των καλύτερων», δήλωσε ο Domenico Dolce πριν το show, κάτι το οποίο επιβεβαιώσαμε βλέποντας τη συλλογή. Εξηγώντας τις πολύπλοκες τεχνικές που χρειάστηκε να εφαρμοστούν σε καθεμία από τις 125 δημιουργίες που περπάτησαν στο εντυπωσιακό catwalk, τα λόγια του απέκτησαν περισσότερη σημασία. 

Τις τεχνικές αυτές παρουσίασε το brand, όπως είπαμε, «πλουσιοπάροχα». Από τα περίτεχνα κεντήματα και τα εκπληκτικά ημιδιάφανα σιφόν και metallics υφάσματα τα εμπνευσμένα από αρχαίες ελληνικές θεότητες ρούχα ήταν πραγματικά μοναδικά. Προσφέροντας, λοιπόν, τη δική τους ματιά απέναντι στην αρχαία ελληνική ομορφιά, η Alta Moda συλλογή απέδωσε μια σύγχρονη ματιά στα αρχαία ενδύματα, χωρίς όμως να «καταπατά» την ιστορία τους.

 

 

Πρωταγωνιστές της συλλογής: οι πολυτελείς τουαλέτες, οι οποίες ήταν τόσο αέρινες μέσα στον μαξιμαλισμό που τις διακατείχε ώστε να προσφέρουν ένα οπτικό αποτέλεσμα που πραγματικά κόβει την ανάσα.

 

Φυσικά, ενδιαφέρον προκάλεσαν και τα φορέματα που μιμούνται αρχαιοελληνικά βάζα για τα οποία χρειάστηκαν «ειδική μεταχείριση» με σκοπό να αποκτήσουν την σιλουέτα αυτή που θυμίζει το εν λόγω αντικείμενο.

 

 

Τέλος, απαρατήρητες δεν μπορούσαν να περάσουν οι 3D δημιουργίες, όπως το ασπρόμαυρο look με τη σιφόν ημιδιάφανη κάπα που είχε κεντημένες φιγούρες αρχαίων Ελληνίδων, ενώ το μοντέλο φορούσε ένα τρισδιάστατο headpiece ενός ναού.

 

Δημιουργίες σαν αυτές, αλλά και τα εκπληκτικά αξεσουάρ όπως οι χρυσές ανάγλυφες ζώνες, τα φανταστικά κοσμήματα που κοσμούσαν τον λαιμό των μοντέλων, τα αρχαιοελληνικού ύφους υποδήματα μέχρι και τα χρυσοποίκιλτα φτερά και βέλη συμπλήρωσαν άψογα τα ήδη “one-of-a-kind” ρούχα της συλλογής.

 

Κεντρική φωτογραφία: /www.instagram.com/dolcegabbana/

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: