Πώς θα αποθηκεύσεις σωστά τα καλοκαιρινά σου ρούχα;

Για να είναι και του χρόνου σαν… καινούρια!

Το καλοκαίρι έχει πια τελειώσει και επίσημα. Οι μέρες που απολάμβανες τις παραλίες των Κυκλάδων με ένα μαγιό, ένα παρεό και το καπέλο σου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σιγά- σιγά πρέπει να μπεις σε φθινοπωρινό mood μιας και η πρώτη κακοκαιρία (aka Ιανός) έχει ήδη περάσει και τα πρωτοβρόχια είναι προ των πυλών.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να αρχίσεις να βάζεις σε μια τάξη την ντουλάπα σου. Αυτή είναι η εποχή που πρέπει να κάνεις ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στα ρούχα σου και να τα αποθηκεύσεις στο σπίτι με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι και του χρόνου άθικτα, σαν καινούρια. Για να γίνει σωστά, όμως, η αποθήκευση θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

Πώς θα αποθηκεύσεις σωστά τα καλοκαιρινά σου ρούχα;

#1 Δες τι δε χρειάζεσαι ή δε φοράς πια

Σίγουρα θα υπάρχουν ρούχα που δε φόρεσες καθόλου αυτό το καλοκαίρι. Μάλλον, δε θα τα φορέσεις και το επόμενο. Απάλλαξε την ντουλάπα σου, λοιπόν, δωρίζοντάς τα σε μια αγαπημένη σου φίλη ή σε ανθρώπους/συλλόγους που ξέρεις ότι τα έχουν ανάγκη.

#2 Πλύνε τα ρούχα σου

Πριν αρχίσεις την αποθήκευση των καλοκαιρινών ρούχων, βάλε τα στο πλυντήριο. Όλο και κάπου θα υπάρχει ένας λεκές, τον οποίο δεν έχεις πάρει χαμπάρι. Κι αν τον αφήσεις, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσεις δυσχρωμίες σε άλλα ρούχα με τα οποία θα τοποθετηθεί μαζί.

#3 Χρησιμοποίησε τις ειδικές σακούλες αποθήκευσης

Υπάρχουν ειδικές τσάντες και σακούλες με φερμουάρ που χωρούν περισσότερα από ένα ρούχο. Μπορεί τα ρούχα εκεί μέσα να τσαλακωθούν λίγο, αλλά θα παραμείνουν καθαρά και δεν θα μπορούν να τα πλησιάσουν ζωύφια. 

Πώς θα αποθηκεύσεις σωστά τα καλοκαιρινά σου ρούχα;

#4 Μην ξεχάσεις τα αντισκορικά

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά σακουλάκια με λεβάντα και άλλα αρωματικά, τα οποία κρατούν για αρκετούς μήνες τον σκόρο μακριά από τα ρούχα. Κρέμασέ τα στην κρεμάστρα ή τοποθέτησέ τα στην άκρη του συρταριού και δε θα ανησυχείς καθόλου για τον υπόλοιπο χρόνο.

#5 Δώσε σημασία στο μέρος που θα αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά ρούχα

Μην τοποθετήσεις τα ρούχα στο υπόγειο, στη σοφίτα ή στο γκαράζ, γιατί… θα μουχλιάσουν. Επίλεξε ένα μέρος χωρίς άμεση επαφή με τον ήλιο, ώστε να μην ξεθωριάσουν τα ρούχα. Προτίμησε ένα καθαρό και σκοτεινό σημείο, που να αερίζεται καλά.

Διάβασε ακόμα: 7 items αρκούν για να δημιουργήσεις την πιο κομψή φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: