Πώς θα ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου χωρίς να αγοράσεις καινούργια ρούχα!

Όλες μας λίγο-πολύ νιώθουμε την ανάγκη να ανανεώνουμε την γκαρνταρόμπα μας και να φοράμε ρούχα που θα μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα, αναδεικνύοντας το προσωπικό μας στυλ. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εφικτό καθώς η ανανέωση αυτή συνήθως, κοστίζει. Για αυτό εμείς, θα σας πούμε πως μπορούμε, ξοδεύοντας λίγα χρήματα να μεταποιήσουμε παλιά μας ρούχα και να τα μετατρέψουμε έτσι ώστε, να είναι μοναδικά για εμάς και που καμία άλλη δεν θα έχει!

Ο πιο διαδεδομένος ίσως τρόπος είναι το DIY ή σε ελεύθερη μετάφραση, «κάντο μόνη σου». Το μυστικό σε αυτή την περίπτωση είναι να βρούμε ένα ρούχο που να έχει κλασσική φόρμα, ή εν πάση περιπτώσει «κόψιμο» το οποίο να είναι ακόμα στην μόδα και κατά προτίμηση να είναι απλό χωρίς σχέδια, χάντρες κτλ.


To πιο εύκολο, θεαματικό και φθηνό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να το βάψουμε ή να δημιουργήσουμε ξεβάμματα. Υπάρχουν πολλές μπογιές για ρούχα στο εμπόριο και αν δεν βρίσκεται κάτι στην πόλη σας, πάντα μπορείτε να παραγγείλετε μέσω ίντερνετ. Επίσης στην περίπτωση του ξεβάμματος αυτό που μπορείτε να κάνετε για παράδειγμα σε ένα μαύρο τζιν, είναι να βουτήξετε το μισό στη χλωρίνη.

Αν θέλετε ωστόσο να διαθέσετε λίγο περισσότερο χρόνο μπορείτε να αγοράσετε χάντρες, πέτρες η «τρουκς» και να «δημιουργήσετε» πάνω σε ένα παλιό φούτερ, μια ζακέτα, ένα τζιν και γιατί όχι ακόμα και σε μία τσάντα ή παπούτσια. Αν δεν είστε σίγουρες για το σχέδιο μπορείτε να πάρετε έμπνευση από προϊόντα που ήδη κυκλοφορούν στο εμπόριο. Καλό θα ήταν βέβαια να αποφύγετε οτιδήποτε περίπλοκο.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τόσο όμορφο που θα εκπλήξει τόσο εσάς τις ίδιες όσο και τους γύρω σας!

Από την άλλη πλευρά τώρα, υπάρχουν και τα παλιά μας ρούχα, παπούτσια, τσάντες των οποίων η γραμμή δεν μας αρέσει πια ή δεν είναι στη μόδα, αλλά ίσως να μας αρέσει ακόμα το σχέδιο ή το ύφασμα.

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί η δραστική λύση της μοδίστρας!

Αν δεν έχετε κάποιο μέλος της οικογένειάς σας, το οποίο να ασχολείται με αυτά, όπως μια σούπερ γιαγιά για παράδειγμα (σαν τη δική μου!) στη γειτονιά σίγουρα θα υπάρχει κάποιο μικρό μαγαζάκι μεταποιήσεων. Ρωτήστε στα συνοικιακά καταστήματα ρούχων όλο και κάποιο θα έχουν υπόψην τους. Αφού την βρείτε λοιπόν και αφού έχετε σκεφτεί τι αλλαγή θέλετε να κάνετε π.χ. Ένα παντελόνι καμπάνα να το μετατρέψετε σε ίσια γραμμή, να κάνετε «γαζώματα» σε ένα τζιν ή να κοντύνετε ένα φόρεμα κ.α, ήρθε η ώρα να την επισκεφτείτε!

Προσοχή. Πρέπει να είστε πολύ περιγραφικές και συγκεκριμένες για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις. Καλό θα ήταν αν έχετε ένα ρούχο η μια φωτογραφία από το ρούχο που εμπνευστήκατε να το πάρετε μαζί σας! Και επίσης να ρωτήσετε την τιμή πριν αρχίσει η μεταποίηση γιατί ίσως αυτό που είχατε στο μυαλό σας να κοστίζει πολύ και να μην αξίζει τελικά τον κόπο να το κάνετε.

Τέλος, να είστε προετοιμασμένες να ακούσετε ότι αυτό που θέλετε δεν είναι εφικτό να γίνει, σ’ αυτήν την περίπτωση καλύτερα μην επιμείνετε και τότε ρωτήστε για κάποια άλλη εναλλακτική.

Οι ίδιες συμβουλές ισχύουν και στην περίπτωση του τσαγκάρη! Υπάρχουν κάποια πολύ σύγχρονα τσαγκάρικα τα οποία με μια αλλαγή στα τακούνια για παράδειγμα, μπορούν να μεταμορφώσουν ένα ζευγάρι παλιές γόβες!

Αυτά λοιπόν από μένα, ελπίζω να σας ενέπνευσα και να σας έδωσα κάποιες ιδέες! Θα χαρώ πολύ αν λάβω φωτογραφίες με τα κατορθώματα σας!

 

boro.gr

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: