Πώς σύσσωμη η ιταλική μόδα πολεμά την πανδημία του Κορονοϊού

Με τη μάχη ενάντια στον Κορονοϊό να συνεχίζεται κανονικά, όλο και περισσότεροι Οίκοι Μόδας δείχνουν έμπρακτα τη στήριξή τους σε όσους αυτήν την ώρα χρειάζονται βοήθεια. Πολλά διάσημα fashion houses έχουν προχωρήσει σε τεράστιες δωρεές- ανάμεσά τους Prada και Versace- και τώρα στην ίδια ρότα βρίσκεται και ο Valentino Garavani μαζί με τον επί χρόνια συνέταιρό του, Giancarlo Giammetti.

Το επιχειρηματικό δίδυμο αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά ενός μεγάλου ποσού για τη στήριξη του νοσοκομείου Policlinico Universitario Agostino Gemelli στη Ρώμη. Συγκεκριμένα, ο Valentino με τον Giammetti  θα δωρίσουν- μέσω του ιδρύματός τους- ένα εκατομμύριο ευρώ, υποστηρίζοντας τη νέα μονάδα Columbus Covid 2, η οποία ιδρύθηκε στο νοσοκομείο Policlinico Universitario Agostino Gemelli για τη θεραπεία των ασθενών με Κορονοϊό.

Πώς σύσσωμη η ιταλική μόδα πολεμά την πανδημία του Κορονοϊού

«Αυτές τις δραματικές ώρες που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα, θέλουμε να δείξουμε τη στήριξή μας για να κερδίσουμε αυτήν την κρίσιμη μάχη με έναν τόσο αόρατο, αλλά τρομερό εχθρό», δήλωσε ο Valentino. «Νιώθουμε ευγνώμονες για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες που δίνουν μάχη μέρα-νύχτα για να σώσουν ζωές στα νοσοκομεία. Δε θα σταματήσουμε ποτέ να τους ευχαριστούμε για την αγάπη και το πάθος τους στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης».

Η νέα πτέρυγα του ιταλικού νοσοκομείου, η οποία παρουσιάστηκε στις 21 Μαρτίου, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φιλανθρωπική προσπάθεια των δύο ισχυρών ανδρών της ιταλικής μόδας. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Valentino και ο Giammetti στηρίζουν τα εισοδήματα φτωχών οικογενειών της Ρώμης παρέχοντάς τους 1.000 ευρώ τον μήνα.

Πώς σύσσωμη η ιταλική μόδα πολεμά την πανδημία του Κορονοϊού

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες, και ο Giorgio Armani μετέτρεψε όλες τις μονάδες παραγωγής του, ώστε να κατασκευάζουν ιατρικές φόρμες για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενώ δώρισε και 750.000 ευρώ σε νοσοκομεία του Bergamo και της Piacenza, περιοχές οι οποίες επλήγησαν βαθιά από τον Κορονοϊό. Η συνολική δωρεά του Ιταλού σχεδιαστή μόδας ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο Οίκος Gucci, με τη σειρά του, δώρισε δύο εκατομμύρια ευρώ για τη μάχη ενάντια στον Covid-19 ιό.

Διάβασε ακόμα: Ο Οίκος Bottega Veneta σε καλεί να ανακαλύψεις τις τέχνες και τον πολιτισμό… από το σπίτι

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: