Πώς συμπεριφέρονται τα ζώδια όταν χωρίζουν;

ΚΡΙΟΣ

Θυμάστε τις εποχές που ο Γιάννης Πλούταρχος μεσουρανούσε στη νυχτερινή Αθήνα και γέμιζε κάθε βράδυ το Rex; Θυμάστε που χωρίσατε και πήγατε με την ξαδέρφη σας και στο «Τι σταυρό κουβαλάω με ρωτάνε οι φίλοι» ξοδέψατε δυο χιλιάδες ευρώ μόνο στα γαρύφαλα; Θυμάστε μετά που αναποδογυρίσατε το τραπέζι, γιατί είχατε πιει τις κάλτσες σας και γυρίσατε σπίτι με κενά μνήμης (και την ξαδέρφη σας έχετε να τη δείτε από τότε); Αυτό μέσες άκρες είναι συμπεριφορά του Κριού μετά τον χωρισμό. Φυσικά και ξέρει πως τα δυο χιλιάρικα θα δημιουργήσουν μια μεγάλη τρύπα στην τσέπη του, φυσικά και του λείπει η ξαδέρφη του, όταν όμως χωρίζει ΠΟΝΑΕΙ και έτσι έχει άλλες προτεραιότητες, να το τερματίσει, να σπρώξει ως εκεί που δεν πάει και να αποφασίσει αν θέλει να κερδίσει τον άλλο πίσω. Η περηφάνια του Κριού μπορεί να καμφθεί σε περίπτωση που αισθάνεται πως η πρόκληση της επιστροφής του Άλλου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του, μετά την αναπνοή του, κι έτσι αν το αποφασίσει θα ριχτεί με όλη του τη φόρα στη μάχη για τη μεγάλη επιστροφή. Αν θα του ξαναμιλήσει σε περίπτωση που τον απορρίψει; Όσο τραγουδάει ο Πλούταρχος, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όπως έλεγαν και στο Battlestar Galactica, All of this has happened before and will happen again – εκτός αν μετά την πρώτη περίοδο «πένθους» προκύψει νέος χοτ πειρασμός, οπότε από τον Πλούταρχο θα περάσει στη Μοσχολιού και το άσμα «Το καινούργιο πράγμα είναι άλλο πράγμα».

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι ιδιαίτερα μεθοδικός σε όλους τους τομείς της ζωής του και έτσι σχεδόν κάθε χωρισμός στη ζωή του δε γίνεται παρά να προκύπτει εξίσου μεθοδικά και εμπεριστατωμένα. Συνήθως, λοιπόν, ο Ταύρος χωρίζει μετά από σκέψη ώριμη σαν σύκο του Σεπτεμβρίου, μετά από αρκετό καιρό που στο μυαλό του βασανίζει τα συν και τα πλην της σχέσης του και έτσι η συμπεριφορά του στον χωρισμό μοιάζει με απόλυση από μάνατζερ που έχει αποφασίσει προ καιρού ότι θα κάνει περικοπές για το καλό της εταιρίας. Είναι αδίστακτος, ψύχραιμος και ολίγον εκδικητικός, κυρίως σε λεκτικό επίπεδο. Σε περίπτωση, βέβαια, που ο Ταύρος χωρίσει διότι έχει μεσολαβήσει απιστία ή άλλου είδους προδοσία, η εμπιστοσύνη του κλονίζεται για αρκετό χρονικό διάστημα κι εκεί που αποφάσιζε να ανοιχτεί σε άνθρωπο μετά από business plan, πλέον χρειάζεται και νομοσχέδιο δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, εξαφανίζεται και για πάντα από τη ζωή του/ της πρώην, αν και η καλή του καρδιά συνήθως τον σπρώχνει στη διατήρηση τυπικών σχέσεων, κυρίως μέσω των social media – σε εποχές προ Facebook δηλαδή, απλώς δεν θα άλλαζε πεζοδρόμιο αν τον/ την έβλεπε από μακριά και θα έλεγε και μια «καλησπέρα».

ΔΙΔΥΜΟΙ

Απέξω «Είμαι πολύ καλά, σε σκέφτομαι συχνά, σε αγαπώ πολύ μ” αγάπη φιλική» κι από μέσα «Μεθυσμένη μου καρδιά αλλού σου λέω κι αλλού με πας κι όλο σε βρίζω». Ο Δίδυμος μετά τον χωρισμό θυμάται όλες τις υποκριτικές ικανότητες που έχει ξεπατικώσει από τις κατά καιρούς επαναλήψεις των Δυο Ξένων και το παίζει μια Μαρκοράς μια Μαρίνα (μετά τον δικό τους πρώτο χωρισμό). Σε όλους λέει πόσο καλά περνάει τώρα και πόσο καλή ήταν αυτή η εξέλιξη, όσο στο σπίτι κάθε βράδυ διοργανώνει μνημόσυνο σε κάθε αντικείμενο του/ της πρώην, από τη μαδημένη οδοντόβουρτσα μέχρι τις φωτογραφίες από τον πρώτο γάμο φίλων που πήγαν μαζί. Αυτός ο διχασμός του «είναι» του Διδύμου τον βάζει συχνά σε μπελάδες, καθώς εκτοξεύει τον σαρκασμό του όταν αναφέρεται στον/ την πρώην, ειδικά στους κοινούς γνωστούς, με αποτέλεσμα να συγχύζεται ακόμα περισσότερο με τον συνολικό χειρισμό της κατάστασης – και το εκάστοτε feedback από τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Το καλό στους χωρισμούς των Διδύμων είναι ότι η ανεμελιά τους συχνά τους πιάνει από το χέρι σε ανύποπτο χρόνο και τους στέλνει σε άλλες πολιτείες για νέους έρωτες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος μόλις χωρίσει έχει ως πρώτο του μέλημα να καταγράψει όλη την ιστορία της σχέσης του στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου του, ώστε να την έχει πρόχειρη για να την αφηγηθεί με το «καλησπέρα σας» στην επόμενη σχέση του και ειδικά στην περίπτωση που εκείνος/η δεν το ζητήσει. Αμέσως μετά την καταγραφή θα αναπολήσει όλες τις ευχάριστες στιγμές που έζησαν μαζί, θα κλάψει, θα κλάψει κι άλλο, θα γελάσει, θα ξανακλάψει, θα ζήσει το κλασικό emotional roller coaster του, αλλά σε βερσιόν «Θανάση γιατί έφυγες, θα φαρμακωθώ», θα πάρει τηλέφωνο μέχρι και τον παλιό του διπλανό στην 6η δημοτικού για να του αφηγηθεί τι έγινε και τον πλήγωσε, θα πιει και θα του στείλει μεθυσμένα μηνύματα στο Facebook, θα πάει στο κομμωτήριο να βάψει το μαλλί ξανθό από κορακί και γενικώς θα χάσει την ψυχραιμία του σκεπτόμενος για ποιο λόγο τον παράτησε και πώς θα γίνει να τον/ την φέρει πίσω. Επειδή όμως οι φίλοι του τον αγαπάνε, γιατί είναι ψυχούλα, θα του σταθούν και έτσι σε λίγο καιρό (23 χρόνια κατά μέσο όρο) θα το ξεπεράσει και θα βρει ξανά την πίστη στον εαυτό του για να προχωρήσει τη ζωή του.

ΛΕΩΝ

«Πώς τολμάς να με συγκρίνεις κι ό,τι ζήσαμε να σβήνεις», μονολογεί ο Λέων μετά από κάθε χωρισμό – αν φυσικά τον/ την έχει χωρίσει ο Άλλος. Μετά το χωρισμό ο Λέων είναι καταρχάς έξαλλος σε επίπεδο «μάνα Σίσσυς Φειδά όταν έμαθε πως η κόρη της δεν τη θέλει στο γάμο της» και φροντίζει να το μάθει όλος ο ντουνιάς, ει δυνατόν με live κάλυψη και από το CNN. Το βασικό πρόβλημα του Λέοντα μετά το χωρισμό είναι η πληγωμένη του υπερηφάνεια, η κατσιασμένη του χαίτη που δε μπορεί πλέον να ανεμίσει ανέμελη στους δρόμους του Παγκρατίου. Ο χωρισμός του Λέοντα κλονίζει την ίδια του την υπόσταση και η υπαρξιακή του ντιβουρλίγκα αποδίδεται με τρόπο σχεδόν θεατρικό. Φυσικά, αν ο Λέοντας αποφασίσει ότι θέλει τον Άλλο πίσω, τότε είναι βέβαιος ότι μπορεί να τον κερδίσει και έτσι θα καταστρώσει μια στρατηγική επίθεσης που θα ζήλευε και ο Ναπολέων (προ του Βατερλώ, στα καλά του).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αντίο Θανάση, καλησπέρα εκλογίκευση των πάντων. Ο Παρθένος μετά τον χωρισμό θα αναλύσει τη σχέση του σαν να ήταν αγώνας μπάσκετ κι εκείνος προπονητής που συνειδητοποίησε αργά πως οι παίκτες του δεν ήταν σε θέση να «διαβάσουν» το παιχνίδι των αντιπάλων. Φυσικά, όλη αυτή τη διαδικασία θα την περάσει μόνος του, καθώς δεν θέλει κανείς να τον λυπηθεί, ακόμα κι αν ο χωρισμός ήταν δική του απόφαση. Αφού λοιπόν ολοκληρώσει τη διδακτορική του διατριβή πάνω στις αιτίες της διάλυσης της σχέσης του, θα καθαρίσει μια το σπίτι, θα ξανατακτοποιήσει τα βιβλία στη βιβλιοθήκη – αυτή τη φορά με χρονολογική σειρά κυκλοφορίας – θα βγει με τους φίλους του χωρίς να συζητήσει κάτι για το χωρισμό επί της ουσίας και, φυσικά, θα διαγράψει από το μυαλό του το ενδεχόμενο επανασύνδεσης, με τη βοήθεια της χλωρίνης και της εργασιοθεραπείας.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός πραγματώνει το στίχο «Όταν πονάω το γλεντάω» κι έτσι όταν χωρίζει τον φωνάζουνε πλέον αλήτη, ξημερώνει και δεν έχει σπίτι. Τις καλύτερες εξόδους της ζωής του ο Ζυγός τις κάνει μετά τους χωρισμούς του. Πάει στα καλύτερα μπουζούκια, στα πιο ψαγμένα μπαρ και στις πιο φημισμένες ταβέρνες. Στο ενδιάμεσο κατεβάζει τις τεκίλες σαν νεροφίδα και ψάχνει να βρει τι έφταιξε και χάθηκε η πολυπόθητη ισορροπία της ζωής του. Μέσα σ” αυτή τη διαδικασία – και όσο παράλληλα γίνεται ο καλύτερος φίλος των απανταχτού μετρ, πορτιέρηδων και λοιπών καλησπερατζήδων, προσπαθεί να δει τα πράγματα με αντικειμενικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη του περίγυρού του. Ο περίγυρος, βέβαια, καθώς τον βλέπει να μετατρέπει τα διαμερίσματα της προίκας του σε μπουκάλια Τζόνι, προσπαθεί να του γνωρίσει κανένα νέο άνθρωπο μπας και ξεφύγει το μυαλό του, όμως ο Ζυγός θέλει οπωσδήποτε πρώτα να αποφασίσει αν αξίζει να ξαναγυρίσει στον Άλλο – αν στο μεταξύ δεν έχει ανοίξει δικό του μπαρ, οπότε θα έχει πολλά στο κεφάλι του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δυο είναι τα τινά στην περίπτωση που χωρίσει ένας Σκορπιός. Στην περίπτωση που δεν το ήθελε, θα δείξει μεν μνημειώδη ψυχραιμία, από μέσα του όμως θα ετοιμάζει τη μεγαλύτερη εκδίκηση του αιώνα (μετά από αυτό που απέδωσε ο Σόντερμπεργκ στη «Συμμορία των 11″). Εννοείται πως στον υπόλοιπο κόσμο θα δείχνει πως είναι πιο κουλ κι από 14χρονος που μόλις αγόρασε το πρώτο του μηχανάκι, ενώ θα φροντίσει να αποκρύψει από κάθε κουβέντα για τον χωρισμό του το πόσο κτητικός και ζηλιάρης ήταν και το πόσο έπασχε από συναισθηματική δυσλεξία και δεν μπορούσε να εκφράσει στον Άλλο τι αισθανόταν. Στην περίπτωση που ο Σκορπιός ήθελε να χωρίσει, τότε πανηγυρίζει ένα δεκαήμερο τη νέα του αναγέννηση, θεωρεί πως έχει ήδη πάρει εκδίκηση από τον Άλλο, καθόσον τον παράτησε επειδή δεν του άξιζε και έτσι συνεχίζει τη ζωή του κανονικά, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Αμέσως διαγράφει τα πάντα σε σχέση με τον/ την Πρώην, πετάει οδοντόβουρτσες, κάλτσες κι ό,τι άλλο έχει ξεχάσει στο σπίτι του, σβήνει όλες τις κοινές φωτογραφίες και γενικώς τακτοποιεί αυτή την ανάμνηση στα βάθη του υποσυνειδήτου του, μέχρι να χρειαστεί να την επικαλεστεί κάπου, κάπως, κάποτε, για εγκυκλοπαιδικούς λόγους – και ποτέ μπροστά σε νυν του, καθώς το θεωρεί irrelevant.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να χωρίσετε έναν Τοξότη; Καλά, εγώ προειδοποίησα. Λοιπόν, ο Τοξότης χωρίζει κατά μέσο όρο επί 622 μέρες τη φορά, καθόσον επιμένει να εξερευνά τις αιτίες του χωρισμού για χρόνια μετά από κάθε περιστατικό. Βέβαια, αυτό συμβαίνει λόγω της φιλοπεριέργειάς του. Στην καθημερινότητα είναι αρκετά ψύχραιμος, καθώς πέρα και πάνω από όλα βάζει την ανεξαρτησία του (και την παγκόσμια ειρήνη), με αποτέλεσμα ο πόνος του να είναι απόλυτα διαχειρίσιμος, ακόμα και σε περιπτώσεις που έχει προδοθεί από τον Άλλο. Αν τον θέλει πίσω, δεν θα διστάσει καμία στιγμή να ρίξει τα μούτρα του και να τον διεκδικήσει, ακόμα και θυσιάζοντας κομμάτια της καθημερινότητάς του που ενοχλούσαν τον/ την Πρώην. Αν αυτό δεν πετύχει, τότε ο Τοξότης προχωράει μπροστά με μεγάλη προθυμία για νέες περιπέτειες, καθώς ξέρει καλά πως ο δυναμικός και περιπετειώδης του χαρακτήρας μπορεί να τον βγάλει σε πρωτόγνωρα γκομενικά μονοπάτια. Πριν βέβαια από αυτά θα φροντίσει να ξεσπάσει και λίγο μέσω κάποιας εθελοντικής δραστηριότητας ή, γενικότερα, κάποιου τρόπο με τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα γλιτώσει τον κόσμο από τη δυστυχία μια για πάντα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο μέσος Αιγόκερως είναι εξαιρετικά σταθερός στις σχέσεις του και κατά μέσο όρο έχει ζήσει τρεις χωρισμούς στη ζωή του. Η πρώτη ήταν στο δημοτικό με τον Θανασάκη από το ΣΤ2, η δεύτερη στο Λύκειο με ένα παιδί (από το διπλανό σχολείο, για να μην τους σχολιάζει ο κόσμος στα διαλείμματα) και η τρίτη κάποια στιγμή στην ενήλικη ζωή του, όταν αποφάσισε ότι Εκείνος/η μπαίνει εμπόδιο στην καριέρα του ή, απλώς, μετά από 10 χρόνια σχέσης, συνειδητοποίησε πως είναι εντελώς απάλευτος και αταίριαστος μαζί του. Ο Αιγόκερως υποφέρει σιωπηλά για λίγες μέρες και αμέσως το ρίχνει στη δουλειά. Επιδιώκει να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του γραφείου του (και ορισμένες του διπλανού γραφείου), καθώς ο χωρισμός είναι η καλύτερη ευκαιρία για επαγγελματική ανέλιξη. Αν ο Άλλος επιστρέψει, κακό δικό του, καθώς ο Αιγόκερως στο μεταξύ θα έχει γίνει τουλάχιστον προϊστάμενος στο ΙΚΑ Πατησίων και έτσι δεν θα έχει καθόλου χρόνο να ξαναμπεί σε σχέση μαζί του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος πριν καν σκεφτεί ότι πρέπει να χωρίσει έχει ήδη δημιουργήσει λίστα με τα πρόσωπα που θα τον ενδιέφεραν για μια επόμενη σχέση του. Φυσικά και υπάρχει περίπτωση να στενοχωρηθεί, όμως είναι μοναδικά ανεξάρτητος και σε αυτό τον τομέα, συνεπώς δεν σκέφτεται ποτέ πως η ζωή του δεν έχει νόημα μετά τον χωρισμό του, ακόμα κι αν ο Άλλος ενδέχεται να ήταν ο ένας και μοναδικός. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν διαθέτει λίστα υποψηφίων για σχέση έχει πάλι τα νεύρα του, καθώς θέλει άμεσα να προχωρήσει στο επόμενο βήμα και σύντομα πραγματώνει Στράτο Διονυσίου και δη το στίχο «Μα δεν θυμήθηκα το χρώμα των ματιών σου, ούτε τον ήχο της φωνής σου δεν θυμήθηκα». Κι αν κλάψει κάποια στιγμή, θα είναι επειδή θα τον απασχολήσει η ματαιότητα της ύπαρξης – για ένα δευτερόλεπτο όμως – και μετά θα συνεχίσει την ένδοξη πορεία του προς το μέλλον, το μόνο comfort zone του.

ΙΧΘΥΕΣ

Η υπερευαισθησία του Ιχθύ τον καθιστά σε πρώτη φάση κουρέλι μετά από κάθε χωρισμό του, καθώς πιστεύει γνησίως ότι μόνο εκείνος αγαπάει τον/ την Πρώην του και ότι όλοι οι άλλοι θέλουν το κακό του/ της και έτσι παίρνει πάνω στους ώμους του το βάρος του well being του άλλου. Ο Ιχθύς θα ψάξει τη βοήθεια των φίλων του μετά από κάθε χωρισμό και, φυσικά, αυτοί θα του σταθούν όπως στέκεται και ο ίδιος στις δικές τους δύσκολες στιγμές. Δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσει πως η υποδόρια χειριστικότητά του έχει φέρει πολλές φορές το ίδιο αποτέλεσμα στις σχέσεις του – δηλαδή το τέλος, όμως θα κάνει σοβαρά βήματα να ανασυγκροτηθεί και να προχωρήσει τη ζωή του, αφού φυσικά ωραιοποιήσει την κατάσταση που ζούσε, ακόμα κι αν ο Άλλος παρατούσε τα σώβρακά του πάνω στο PlayStation του σαλονιού. Βαθιά μέσα του θέλει να κυνηγήσει τον/ την Πρώην, όμως το συναίσθημά του τον πνίγει και έτσι απομονώνεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να βρεθεί κάποιος να τον συγκινήσει ξανά.



zwdia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: