Πώς πρέπει να συμπεριφερθείς αν δεν «χωνεύεις» το αγόρι της κολλητής σου

TBQH, δεν θυμάμαι ποτέ να μου άρεσε κάποιο από τα αγόρια των κολλητών μου με την πρώτη ματιά. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι κάποιος εκεί έξω μπορεί να είναι αρκετά καλός για εκείνες. Γι” αυτό και όταν πρόκειται να τους γνωρίσω, ένα είναι το σίγουρο: ότι θα τους περάσω από πολλά τεστ μέχρι να τους εγκρίνω! Τι γίνεται, όμως, αν το αγόρι της κολλητής δεν περάσει κανένα από αυτά τα τεστ; 

Αν περνάς κι εσύ μια τέτοια φάση και «μισείς» το αγόρι της κολλητή σου, αρχικά μην πανικοβάλλεσαι. Υπάρχουν λύσεις να ξεπεράσεις αυτή την «κρίση» και να μην χαλάσεις τη φιλία σου με την κολλητή σου εξαιτίας ενός αγοριού.

#1. Προσδιόρισε τι ακριβώς είναι αυτό που τον κάνει τόσο αντιπαθητικό στα μάτια σου

Μερικές φορές, αντιπαθείς κάποιον χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος. Ίσως δεν μπορείς να καταλάβεις τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό στα μάτια της BFF σου, ή μπορεί να έχετε εντελώς διαφορετικές κοινωνικές απόψεις. Ωστόσο, αυτοί σίγουρα δεν είναι λόγοι για να αντιπαθείς τόσο πολύ κάποιον. Ναι, είναι φυσιολογικό να μην ταιριάζεις με κάθε άτομο που γνωρίζεις, αλλά αν δεν είναι τόσο σοβαροί οι λόγοι που τον έχεις πάρει με στραβό μάτι – όπως για παράδειγμα να είναι αγενής μαζί σου ή να φέρεται άσχημα στην κολλητή σου – τότε μήπως ήρθε η ώρα να προσπαθήσεις να έρθεις πιο κοντά του και να τον γνωρίσεις καλύτερα;

#2. Μοιράσου τις ανησυχίες σου με την κολλητή σου

Αν δεν είσαι ειλικρινής με την κολλητή σου, δεν θα μπορεί να καταλάβει γιατί φέρεσαι τόσο περίεργα όταν είσαι στον ίδιο χώρο με το αγόρι της. Εάν το να είσαι στην ίδια παρέα μαζί του σε κάνει να νιώθεις άβολα, μάλλον ήρθε η ώρα να της το εξομολογηθείς, αλλά με όμορφο και ευγενικό τρόπο, χωρίς να τον προσβάλλεις. Βεβαίωσέ την ότι νοιάζεσαι πολύ για εκείνη και απλά θέλεις το καλό της, αλλά παρ” όλα αυτά εμπιστεύεσαι την κρίση της και είναι δικαίωμά της να είναι με όποιο αγόρι θέλει.

#3. Προσπάθησε να βρεις κάτι κοινό μαζί του

Ο ευκολότερος τρόπος για να γνωρίσεις καλύτερα κάποιον είναι να βρείτε ένα κοινό θέμα συζήτησης. Ίσως σας αρέσει η ίδια μουσική, ή κάνετε το ίδιο άθλημα. Ποτέ δεν ξέρεις ποια χόμπι ή ενδιαφέροντα μοιράζεσαι με κάποιον μέχρι να αρχίσεις να συνομιλείς μαζί του, οπότε όταν σου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσεις αυτό το άτομο, πάρ” το με το καλό και δες πού οδηγεί αυτή η γνωριμία.

#4. Αποδέξου την κατάσταση

Δεν μπορείς να ελέγξεις τη φίλη σου και να της επιβάλλεις τι θα κάνει. Το αγόρι που επιλέγει να βάλει στη ζωή της είναι καθαρά δική της υπόθεση, όπως αντίστοιχα ισχύει και για εσένα. Εάν έχεις κάνει ό,τι περνά από το χέρι σου για να έρθεις κοντά ή να γνωρίσεις καλύτερα το νέο boyfriend, αλλά εξακολουθείς να μην τον συμπαθείς, ίσως είναι καιρός να αποδεχτείς ότι η κολλητή σου είναι ευτυχισμένη με αυτό το αγόρι που εσύ δεν εγκρίνεις.

Cover photo: @sophiesuchan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: