Πώς να ζήσω τη ζωή μου; Με τον σύντροφό μου ή με την οικογένειά μου;

Εδώ και τέσσερις μήνες είμαι σε σχέση με έναν άντρα κατά πολύ μεγαλύτερο μου, έχουμε 20 χρόνια διαφορά. Είμαι πολύ καλά μαζί του, έχουμε πολλά κοινά.

Υπάρχει κατανόηση και αγάπη, μέχρι που ξεκινήσαμε να βλέπουμε πιο σοβαρά τη σχέση μας για το μέλλον. Μου πρότεινε να μείνουμε μαζί στο σπίτι του. Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο βιαστικό, παρόλα αυτά θα ήθελα πολύ να γίνει αυτό.

Θα ήθελα να φύγω από το σπίτι

Όμως, όταν το ανακοίνωσα στην οικογένεια μου, εκείνη έφερε αντίρρηση. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να φύγω από το σπίτι, γιατί αυτή τη στιγμή είμαι η μόνη στην οικογένεια που δουλεύει. Η μάνα μου είναι άνεργη και πολλές φορές δεν προσπαθεί να κάνει κάτι για να βοηθήσει.

Τα περιμένει όλα έτοιμα από μένα και την αδερφή μου. Οι κόποι μου δεν αναγνωρίζονται. Αισθάνομαι ότι είμαι παγιδευμένη σε μια απάθεια, σε μια ρουτίνα που δεν πρόκειται να αλλάξει. Όταν αντιδρώ, αισθάνομαι ότι είμαι κλεισμένη σε μια γυάλα, φωνάζω και δεν με ακούει κανείς.

Αν φύγω από το σπίτι, θα αισθάνομαι τύψεις

Θέλω να κάνω μια καινούρια αρχή, το να συγκατοικήσω με τον σύντροφό μου ήταν κάτι που πάντα ονειρευόμουν να γίνει. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν μου αξίζει τίποτα, ότι είμαι μια αχάριστη που τα θέλει όλα δικά της, ότι δεν θα μπορέσω να πετύχω κανέναν από τους στόχους μου.

Αν φύγω από το σπίτι, θα αισθάνομαι τύψεις ότι παράτησα την οικογένεια μου και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά. Όλα αυτά με κάνουν να θέλω να κλειστώ στον εαυτό μου, στο σπίτι μου, να χωρίσω με τον σύντροφο μου και να μην έχω επικοινωνία με κανέναν.

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Σοφία Κουφοπούλου

Φαίνεται να βιώνετε μια σύγκρουση μέσα σας για το πώς να ζήσετε τη ζωή σας. Είναι λοιπόν, φορές που απογοητεύεστε και θέλετε να απομονωθείτε και είναι φορές που ονειρεύεστε και θέλετε να ζήσετε όπως εσείς το επιθυμείτε.

Χρήσιμη λύση η επαφή με έναν ειδικό

Η απόφαση είναι δική σας για το πότε θα νιώσετε έτοιμη να ακολουθήσετε τον δικό σας δρόμο στη ζωή και να φροντίσετε τον εαυτό σας περισσότερο.

Θα σας βοηθούσε μια πιο προσωπική επαφή με ειδικό ψυχικής υγείας ώστε να διερευνήσετε περισσότερο αυτό που βιώνετε αυτή τη στιγμή και να δείτε πιο καθαρά με ποιο τρόπο επικοινωνείτε με τους ανθρώπους γύρω σας.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
6947834889

Ικανοποίηση στη σχέση: Υπάρχουν λάθη και σωστά;

Γνωριμία μέσω κοινού γνωστού: Με αγνοεί – Να του στείλω ξανά;

Χωρίσαμε αλλά μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο: Τι σημαίνει αυτό;

Τον θέλεις αλλά δεν είναι σε «φάση» για κάτι σοβαρό: Πώς να κινηθείς;

Χώρισα από τη γυναίκα των ονείρων μου: Όταν χάνεις τα πάντα σου

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: