Πώς να πείσω τον σύντροφό μου να κάνουμε οικογένεια;

Η 32χρονη Βάσια ρωτά

Είμαι σε μια σχέση εδώ και 2,5 χρόνια. Από αυτά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζούμε μαζί. Το πρόβλημά μου είναι ότι δηλώνει ότι δεν θέλει οικογένεια και παιδιά.

Αλλά έχει αναφέρει πολλές φορές ότι είμαστε οικογένεια και κάνει σαν τρελός όπου δει μωρά. Το θέμα μου είναι ότι μεγαλώνω και δεν θέλω να ξυπνήσω μια ημέρα και να μην μπορώ πια να κάνω παιδιά αλλά ούτε να τον χάσω. Τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Απ’ ότι καταλαβαίνω ο σύντροφος σας έχει δηλώσει καθαρά τη στάση απέναντι στο θέμα οικογένεια και παιδιά. Αν η ερώτηση σας είναι το πώς να τον μεταπείσετε, δυστυχώς δεν έχω να σας δώσω απάντηση. Το θέμα της τεκνοποιίας ακουμπάει στην προσωπική φιλοσοφία του καθενός και ως τέτοιο θα έπρεπε να είναι σεβαστό.

Το ότι κάποιος συμπαθεί γενικά τα παιδιά δεν σχετίζεται με τη θέληση να κάνει ο ίδιος παιδιά. Επίσης, ο καθένας ορίζει τον όρο οικογένεια με υποκειμενικό τρόπο. Μπορεί για κάποιον οικογένεια του να είναι μόνο οι γονείς του, ή για κάποιον άλλον να είναι οι φίλοι του. Στην περίπτωση του συντρόφου σας, οικογένεια του θεωρεί εσάς.

Κάντε μια ξεκάθαρη κουβέντα

Αυτό που οφείλετε να κάνετε είναι μια ξεκάθαρη κουβέντα – εσείς με τον σύντροφο σας, και εσείς με τον εαυτό σας. Αν εκείνος είναι κάθετος στο θέμα των παιδιών, οφείλει να σας το πει καθαρά και χωρίς περιστροφές. Ταυτόχρονα, οφείλετε και εσείς να ακούσετε αυτά που θα σας πει.

Αν όντως δεν θέλει να κάνει παιδιά, για οποιοδήποτε λόγο, τότε πρέπει να σεβαστείτε τη στάση του αυτή. Από εκεί και πέρα πρέπει να δείτε εσείς αν είστε διατεθειμένη να συνεχίσετε στη σχέση αυτή.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook:

Τοξική σχέση: Μήπως ο σύντροφός σου σε κακοποιεί;

Ο σύντροφός μου με κυνηγούσε σαν μανιακός: Τραβάω λάθος ανθρώπους;

Είμαι με ένα ζηλιάρη σύντροφο που με απάτησε: Θα έχουμε μια υγιή σχέση;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: