Πως να μείνετε ξύπνιοι χωρίς να χρειαστεί να πιείτε καφέ

Ο καφές έχει αναζωογονητική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του.

Υπολογίζεται ότι η διαδικασία ετοιμασίας του ροφήματος επαναλαμβάνεται παγκοσμίως πάνω από 400 δισεκατομμύρια φορές τον χρόνο. Αν και οι ειδικοί συνιστούν κατανάλωση καφεΐνης έως 400 mg την ημέρα για τους υγιείς ενήλικες, αξίζει να δοκιμάσετε μερικές έξυπνες εναλλακτικές για να διατηρήσετε τα επιθυμητά επίπεδα εγρήγορσης όλη την ημέρα.

Σύμφωνα με το baby.gr, αυτά είναι τρία τρικ για να μείνετε ξύπνιοι χωρίς καφέ.

1. Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Η ελλιπής ενυδάτωση του οργανισμού οδηγεί στην αφυδάτωση και η αφυδάτωση με τη σειρά της συμβάλλει στην κόπωση ή ακόμη και πιο σοβαρά συμπτώματα όπως η πνευματική σύγχυση, οι ταχυπαλμίες ή οι αρρυθμίες και η τάση λιποθυμίας. 

2. Βάλτε μουσική
Η μουσική βοηθά τον οργανισμό να παράγει ενδορφίνες, χημικές ουσίες που συμβάλλουν στην καλή διάθεση και την τόνωση. Αντίστοιχη επίδραση έχει και η γυμναστική, γι” αυτό και νιώθουμε αναζωογονημένοι μετά από μια προπόνηση παρά τη σωματική προσπάθεια που έχουμε καταβάλει.

3. Ανάψτε όλα τα φώτα
Η έκθεση στο φως ενεργοποιεί τους νευρώνες στον υποθάλαμο του εγκεφάλου κι έτσι μειώνεται το αίσθημα της υπνηλίας και διατηρείται η εγρήγορση.

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: