Πώς να μείνεις παραγωγικός αν ο κορονοϊός σε αναγκάσει να δουλέψεις από το σπίτι

Την ώρα που ο κορονοϊός συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον πλανήτη, μεγάλο μέρος των πολιτών εργάζεται από το σπίτι, είτε εθελοντικά, είτε διά νόμου, μιας και η δουλειά από το σπίτι περιλαμβάνεται στα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας.

Άνθρωποι λοιπόν που το έκαναν ήδη, είναι εδώ να μας κατατοπίσουν για το πώς δουλεύεις σωστά και παραγωγικά από τον χώρο σου.

«Αφιέρωσε ένα κομμάτι του σπιτιού σε χώρο εργασίας», μας λέει ο Mikael Hamaoui, πρόεδρος της κτηματομεσιτικής Riviera Horizons Realty, που εργάζεται εδώ και χρόνια από το σπίτι του.

«Έχω μια περιοχή του σπιτιού ειδικά αφιερωμένη στη δουλειά. Είναι σημαντικό να διαχωρίσεις τη δουλειά από τα προσωπικά, καθώς είναι πολύ εύκολο να βρεθείς στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση».

«Έχει πρόγραμμα»: «Αυτό που με κρατά παραγωγική δουλεύοντας από το σπίτι είναι το πρόγραμμα», λέει η Kara Luton, υπάλληλος της CrowdStrike, «ξυπνώ την ίδια ώρα κάθε μέρα, κάνω ένα ντους και ετοιμάζομαι όπως θα έκανα αν πήγαινα στο γραφείο».

«Ντύσου σαν να έχεις να πας σε ένα meeting»: «Ξέρω πόσο ωραίο είναι να κυκλοφορείς με τις φόρμες ή τις πιτζάμες όλη μέρα, γιατί το έκανα για χρόνια, όταν άρχισα όμως να ντύνομαι καλά, κάτι παράξενο συνέβη», αποκαλύπτει η Lindsay Anvik, σύμβουλος καριέρας πλέον. «Επειδή ντυνόμουν καλά, η δουλειά μου είδε τα οφέλη».

«Βάλε υπενθυμίσεις για διαλείμματα»: «Βάζω ξυπνητήρια για διαλείμματα 10-15 λεπτών, ώστε να κουνηθώ λίγο, να πάρω φρέσκο αέρα και να αποσυνδεθώ από τις συσκευές», λέει η σεφ και διατροφολόγος Serena Poon, «οι υπενθυμίσεις για να κάνεις διαλείμματα και να συνδέεσαι με τον εαυτό σου είναι τόσο σημαντικές όσο και οι υπενθυμίσεις για σημαντικά τηλεφωνήματα»…

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: