Πώς να φτιάξεις το απόλυτο μείγμα καρυκευμάτων για τα… πάντα

Ίσως το έχετε δει σε κάποιο ή στην τηλεόραση και είναι πράγματι ο καλύτερος τρόπος για λίγη εξτρά γεύση στα πάντα.

Η γκρεμολάτα «ξυπνάει» τα πιάτα, συμπληρώνοντας αρωματικά τη γεύση τους.

Οι Ιταλοί την πασπαλίζουν σε όλα, από σούπες, σαλάτες και μέχρι μαγειρευτά, κοκκινιστά, πουλερικά, πιλάφια και ριζότι.

Φτιάχνεται με πολύ απλά υλικά, , ξύσμα λεμονιού και ένα φρέσκο μυρωδικό, συνήθως μαϊντανό.

Πώς θα τη φτιάξεις με τον παραδοσιακό ιταλικό τρόπο; Εύκολα, με μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο και ξύσμα από 1 λεμόνι.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υλικά, προσέχοντας να είναι πολύ ψιλοκομμένα, να αποκτήσουν τη μορφή της πούδρας δηλαδή, ώστε να μη γευόμαστε κομμάτια.

Αντί για , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλά φρέσκα μυρωδικά, όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη ή φασκόμηλο…

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: