Πώς να φροντίσεις το πουλόβερ σου για να μην κάνει κόμπους

Ουσιαστικά, οι κόμποι δημιουργούνται λόγω των σπασμένων ινών του μαλλιού, οι οποίες μπλέκονται με άλλες που έχουν επίσης σπάσει. Αυτό προκύπτει από το λάθος πλύσιμο του πουλόβερ και το στύψιμο στο πλυντήριο.

Το μαλλί είναι ένα αρκετά φίνο υλικό που χρειάζεται επιπλέον φροντίδα ακόμα και στο στέγνωμα. Επομένως, καλό είναι να τηρείς πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στο ταμπελάκι εσωτερικά από τον κατασκευαστή, έτσι ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες του κομπιάσματος. Θυμήσου επίσης να γυρνάς το πουλόβερ από την ανάποδη πριν το βάλεις στο πλυντήριο, να μην το βάζεις σε πρόγραμμα με στύψιμο κι αν τυχόν το βάλεις στο στεγνωτήριο, τότε μην το ξεχάσεις ούτε λεπτό παραπάνω μέσα σε αυτό.

 

Αν για το ήδη υπάρχον είναι αργά, τότε φρόντισε να τους εξαφανίσεις με ένα ξυραφάκι. Ξύρισε προσεκτικά το πουλόβερ σου στα σημεία που φαίνονται οι κόμποι και θα το δεις να ανανεώνεται αμέσως. Εναλλακτικά, μπορείς να κόψεις τους κόμπους με ένα ψαλιδάκι. Μετά όμως φρόντισε να είσαι πιο προσεκτική στο πλύσιμο για να έχεις όλα τα πουλόβερ σου απαλά για πολύ καιρό. 

Κι επειδή το καλό σου πουλόβερ χρειάζεται γενικότερα μία ειδική μεταχείριση, ρίξε μία ματιά σε αυτό το video με χρήσιμα tips για να το αποθηκεύεις και να το πλένεις.

 

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: