Πώς να φορτώσετε σωστά το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας  

 Μπορεί να έχετε φύγει για τις διακοπές σας και τώρα να βρίσκεστε σε κάποια παραλία.

Επειδή είδαμε τις ημέρες της εξόδου τρελά φορτώματα σε ΙΧ σας δίνουμε μικρές συμβουλές για το πώς πρέπει να φορτώνετε τα αυτοκίνητά σας έτσι ώστε και να μην χάνετε τον έλεγχο αλλά και να βλέπετε σωστά τα αυτοκίνητα που σας ακολουθούν.

Τρεις βαλίτσες, δύο φουσκωτά παραλίας, ένα καροτσάκι μωρού, μια ομπρέλα και ένας ατελείωτος αριθμός παιχνιδιών για τα παιδιά. Αυτά είναι τα τυπικά που παίρνει μαζί του ενας οικογενειάρχης με μικρά παιδιά.

Πολλοί φορτώνουν τόσο πολύ τα αυτοκίνητά τους που κλείνουν το οπτικό τους πεδίο αλλά και βαραίνουν το πίσω μέρος και χωρίς να το θέλουν ελαφρύνουν το μπροστινό με αποτέλεσμα να μην έχουν σωστή πρόσφυση τα μπροστινά ελαστικά και να μην έλεγχο στο τιμόνι.

Το KonMari MethodTM, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Marie Kondo – μια  διάσημη συγγραφέα βιβλίων δίνει κάποιες συμβουλές που καλό θα είναι να τις έχετε υπόψη σας.

Η Marie Kondo που συνεργάστηκε με την SEAT δίνουν πέντε συμβουλές.

  1. Τα λιγότερα είναι πάντα περισσότερα. Πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας, σημειώστε τι πραγματικά σας χρειάζεται για να έχετε αυτά που θέλετε. Μετά κάντε σωστό πακετάρισμα.
  2. Κάντε ταξινόμηση ανά κατηγορία. Η ταξινόμηση πρέπει να γίνει ως εξής. Τα ρούχα μαζί, τα παιχνίδια μαζί, τα φάρμακα μαζί. Επίσης μαζί  πρέπει να είναι και τα αξεσουάρ της παραλίας.
  3. Μια βαλίτσα για να χωρέσει περισσότερα θέλει τοποθέτηση με σωστή αρχιτεκτονική. Είναι σαν να παίζετε ένα παιχνίδι Tetris. Η Marie Kondo συνιστά τα ρούχα να είναι κάθετα.
  4. Αξιοποιήστε στο έπακρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Στη Seat οι σχεδιαστές λένε. «Όταν αρχίζουμε να σχεδιάζουμε ένα μοντέλο, η προτεραιότητά μας είναι να σχεδιάσουμε την υψηλότερη χωρητικότητα φόρτωσης για να επωφεληθούμε κάθε ωφέλιμη γωνιά. Κάθε ελεύθερο χώρο». Ο σχεδιασμός νέων μοντέλων, όπως το SEAT Arona, μεγιστοποιεί τη χωρητικότητα φόρτωσης του χώρου αποσκευών με ένα κάτω χώρο (διπλός πάτος).
  5. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να γεμίσετε το κάτω τμήμα που είναι κάτω από τον πάτο που φαίνεται όταν ανοίγετε το πορτμπαγκάζ. Εκεί τοποθετείτε αντικείμενα που δεν τα χρησιμοποιείτε συχνά όταν ταξιδεύετε. Όλα πρέπει να έχουν σωστή τοποθέτηση έτσι ώστε όταν χρειασθεί να φρενάρετε να μην σας έρθουν οι αποσκευές στο κεφάλι. Ένα πακέτο βάρους 30 κιλών μετατρέπεται σε 90 όταν φρενάρουμε ενώ κινούμαστε με 90 χιλιόμετρα. Σας ευχόμαστε καλή επιστροφή.

 

Πώς να φορτώσετε σωστά το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας  

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: