Πώς να διατηρήσεις τα μαγιό σου σε άψογη κατάσταση

 

Διάβασε ακόμη:

Είτε, λοιπόν, προτιμάς μπικίνι, είτε ολόσωμο, είτε tankini το ρούχο αυτό είναι μια επένδυση για την καλοκαιρινή μας γκαρνταρόμπα, ενώ συγκριτικά με τα υπόλοιπα ρούχα μας, η καθαριότητά του θέλει «ειδική μεταχείριση».

Με τα παρακάτω 6 tips, λοιπόν, σου λέμε πώς πρέπει να το «μεταχειριστείς» και κάθε πότε χρειάζεται να το πλένεις για να τo διατηρήσεις σε άψογη κατάσταση όχι μόνο γι” αυτή τη σεζόν, αλλά και για πολλές ακόμη.

Δες ακόμη:

Το πλύσιμο για καθημερινή χρήση

Ξέπλυνέ το με νερό βρύσης κάθε φορά μετά τη θάλασσα, για να αφαιρέσεις το αλάτι, τον ιδρώτα, την άμμο κτλ.

Πότε να πλύνεις το καινούργιο σου μαγιό

Αν μόλις αγόρασες ένα καινούργιο μαγιό, τότε πλύνε το αφού το έχεις φορέσει πρώτα 1-2 φορές. Επίσης, σημαντικό είναι να το πλύνεις στο χέρι και από την ανάποδη πλευρά, βάζοντας 1 κ.σ. απορρυπαντικό. Γέμισε τον νιπτήρα με νερό και άφησέ το να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Έπειτα, ξέπλυνε καλά.

Το σωστό στέγνωμα

Για να στεγνώσεις το μαγιό σου αφού το έχεις πλύνει, στύψε το καλά και τοποθέτησέ το σε μια ευθεία επιφάνεια. Σημαντικό είναι να μην κάνεις έντονες κινήσεις όταν το πλένεις, αλλά απαλές, για να μη χαλάσει το σχήμα του.

Μη το στεγνώνεις στον ήλιο

Αν και όλοι κάνουμε αυτό ακριβώς (το απλώνουμε δηλαδή στον ήλιο) αν αφήσεις το μαγιό στον λιοπύρι το χρώμα του να ξεθωριάσει με τον καιρό. Άπλωσέ το, λοιπόν, σε μια σκιά για να στεγνώσει.  

Πώς να το καθαρίσεις από λεκέδες

Αν πέσει αντηλιακό, ποτό ή φαγητό στο μαγιό σου, βάλε στον λεκέ λίγο ξύδι ή σόδα και άφησέ το να «κάτσει» για 1-2 ώρες. Έπειτα, πλύνε το όπως σου εξήγησα παραπάνω.

Το τελευταίο πλύσιμο της σεζόν

Μόνο στο τέλος της σεζόν μπορείς να βάλεις το μαγιό σου στο πλυντήριο. Το να το πλένεις συνέχεια στο μηχάνημα υπάρχει φόβος το μαγιό να χάσει το χρώμα και την ελαστικότητά του. Στο τέλος του καλοκαιριού, λοιπόν, βάλε όλα σου τα μαγιό στο πλυντήριο και στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα ρούχα. Σημαντική σημείωση: Aν το μαγιό σου έχει στολίδια, κεντήματα κτλ. τότε πλύνε το μόνο στο χέρι.

Κεντρική φωτογραφία: /www.instagram.com/solidandstriped/

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: