Πως μια γραμμή παραγωγής δεν σταματά ποτέ- Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία μεγάλων δεδομένων

Στα σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων κάθε καθυστέρηση μπορεί να στοιχίσει  ακριβά. Δεν είναι μόνο η οικονομική ζημιά . Είναι και η αξιοπιστία κάθε εταιρίας απέναντι στους πελάτες. Δεν μπορεί να λένε ότι ένα αυτοκίνητο θα παραδοθεί τον Οκτώβριο ,να εισπράττουν  την προκαταβολή και μετά να λένε στον πελάτη ότι η παραγωγή σταμάτησε

Για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και θέλοντας να εντοπίσει εγκαίρως πιθανές βλάβες ή δυσλειτουργίες στη γραμμή παραγωγής του νέου Kuga προτού αυτές συμβούν, η Ford αξιοποιεί τώρα σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της ρομποτικής και μηχανικούς την τεχνολογία μεγάλων δεδομένων προκειμένου οι υπεύθυνοι στην κατασκευαστική αλυσίδα να ειδοποιούνται αμέσως όταν η λειτουργία ορισμένων μηχανών ή εξαρτημάτων αρχίζει να επιβραδύνει. Χάρη στη συγκεκριμένη τεχνολογία η Ford έχει ήδη εξοικονομήσει από το 2019 μέχρι και σήμερα πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η παραγωγή του νέου Ford Kuga δεν σταμάτησε ποτέ αφού  η γραμμή παραγωγής οχημάτων  που βρίσκεται στη Βαλένθια της Ισπανίας δουλεύει  χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με περισσότερο από έναν αιώνα να έχει περάσει από τότε που η Ford πρωτοστάτησε στην υιοθέτηση της κινούμενης γραμμής παραγωγής η εταιρεία χρησιμοποιεί τώρα την τεχνολογία μεγάλων δεδομένων (big data) προκειμένου να εντοπίσει πιθανές βλάβες σε μηχανήματα του εργοστασίου της στη Βαλένθια  προτού αυτές συμβούν. Η παραγωγή οχημάτων μπορεί να καθυστερήσει σε περίπτωση βλάβης συγκεκριμένων εξαρτημάτων και μηχανημάτων, τα οποία πρέπει να επισκευαστούν άμεσα ή ακόμα και να αντικατασταθούν.

H αξιοποίηση μεγάλων δεδομένων, η οποία πραγματοποιείται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone, έχει επιφέρει στη Ford εξοικονομήσεις που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ από τις αρχές του 2019 μέχρι και σήμερα.

Πως μια γραμμή παραγωγής δεν σταματά ποτέ- Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία μεγάλων δεδομένων gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: