Πώς καταστράφηκε οικονομικά συνταξιούχος τραπεζικός χάνοντας 150.000 ευρώ

Οι κινήσεις του ηλικιωμένου συνταξιούχου κίνησαν υποψίες στη σύζυγό του, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν ήταν ο εαυτός του. Τακτικά τηλεφωνήματα αλλά και ύποπτες απουσίες από το σπίτι προκάλεσαν το ενδιαφέρον της γυναίκας που άρχισε να τον παρατηρεί.

Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου

Το θολό τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει τον Οκτώβριο του 2009 όταν έκανε έλεγχο στο κινητό του και έπεσε από τα σύννεφα. Ο ηλικιωμένος συνταξιούχος υποχρεώθηκε να ομολογήσει, στη γυναίκα του, ότι έβαλε χέρι στον τραπεζικό λογαριασμό τους, όπου είχαν καταθέσει 150.000 ευρώ, τα οποία εκείνη είχε λάβει ως δάνειο για να ανακαινίσουν σπίτι ιδιοκτησίας τους.

Τα χρήματα, όπως της είπε, είχαν δοθεί σε μία αλλοδαπή γυναίκα η οποία, ωστόσο, επέμενε πως δεν ήταν ερωμένη του. Πρόθεση του ήταν, είπε ο άνδρας, να τη βοηθήσει να ανοίξει μία καφετέρια και στη συνέχεια θα του επέστρεφε τα δανεικά, μαζί με 1.000 έως 2.000 ευρώ το μήνα. Η σύζυγος δεν πείστηκε και επικοινώνησε με τον αρχιτέκτονα που είχε αναλάβει την ανακαίνιση του μαγαζιού, ο οποίος της επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του συνταξιούχου.

Όπως διαπίστωσε στη συνέχεια η γυναίκα, οι δοσοληψίες του συζύγου της είχαν ξεκινήσει μήνες νωρίτερα και η ζημιά από τα δανεικά ξεπερνούσε τις 167.000 ευρώ.

Ο συνταξιούχος τραπεζικός προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας πως η αλλοδαπή γυναίκα τον εξαπάτησε καθώς τον έπεισε να επενδύσει στη λειτουργία νυχτερινού μπαρ και στο τέλος τον κατέστρεψε οικονομικά.

Η γνωριμία στο σουβλατζίδικο

Η γνωριμία του συνταξιούχου με τη νεαρή γυναίκα έγινε σ’ ένα σουβλατζίδικο, όπου εκείνη του εξομολογήθηκε ότι είχε μεγάλη οικονομική άνεση. Μάλιστα, για να ενισχύσει τον ισχυρισμό της του είπε, σύμφωνα με τον συνταξιούχο, ότι είχε παραγγείλει μία Mercedes C200, αξίας 25.000 ευρώ και ανέμενε να της εγκριθεί δάνειο, ύψους 18.300 ευρώ.

Ο ηλικιωμένος άνδρας υποστηρίζει πως τον έπεισε να μπει εγγυητής για την αγορά, έχοντας το δικαίωμα να το μεταβιβάσει στο όνομά του.

Την ώρα που εξόφλησε το αυτοκίνητο και ανέμενε την επιστροφή των χρημάτων του η γυναίκα, σύμφωνα με τον συνταξιούχο, του μίλησε για τις επιχειρηματικές της κινήσεις που αφορούσαν την λειτουργία καφετερίας και του ζήτησε δανεικά για να κάνει πραγματικότητα το σχέδιό της με τη δέσμευση ότι θα του καταβάλει μηνιαίως 1.000 με 2.000 ευρώ.

Οι επιχειρηματικές κινήσεις

Ο συνταξιούχος υποστηρίζει πως σε συνάντηση που είχε με έναν αρχιτέκτονα-διακοσμητή πείστηκε να καταβάλει μισθώματα αλλά και χρήματα για την ανακαίνιση του μαγαζιού, παίρνοντας χρήματα από τον κοινό λογαριασμό που είχε με τη σύζυγό του,  εν αγνοία της. Το καλοκαίρι του 2008 συντάχθηκε ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μίσθωση του ακινήτου στην αλλοδαπή με τον συνταξιούχο να υποστηρίζει ότι κατέβαλε εκτός από τα μισθώματα και επιταγές για τις εργασίες στο ακίνητο.

Μέσα σε δυόμιση μήνες, λέει, μέσω αναλήψεων και με την πώληση λιρών που είχε στην κατοχή του, έδωσε περισσότερες από 80.000 ευρώ, ενώ ανέλαβε υποχρεώσεις με έκδοση επιταγών περίπου 55.000 ευρώ. Επιπλέον, φόρτωσε τις πιστωτικές του κάρτες με 31.000 ευρώ. Και ενώ περίμενε να του επιστραφούν τα χρήματα, η σύζυγός του ανακάλυψε πως κάτι δεν πάει καλά.

Η σύζυγος πήρε την κατάσταση στα χέρια της και η πρώτη της κίνηση ήταν να κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να τους αποδοθεί το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει ο σύζυγός της. Τελικά, αφού έλαβε 6.500 ευρώ το άφησε στην έκθεση αυτοκινήτων. Παράλληλα, το Δεκέμβριο του 2009 ο συνταξιούχος ενημέρωσε την τράπεζα ότι έπεσε θύμα απάτης και ζήτησε να μπλοκάρουν επιταγές ύψους περίπου 13.000 ευρώ.

Η αλλοδαπή γυναίκα δηλώνει αθώα

Μάλιστα, προκειμένου να μην καταγγελθεί από την τράπεζα το δάνειο που είχαν λάβει και για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις πούλησαν ένα διαμέρισμα.

Όσο για την γυναίκα που ο συνταξιούχος καταγγέλλει ότι τον εξαπάτησε και τους επόμενους μήνες καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για κακούργημα, φέρεται να δηλώνει αθώα.

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι ουδέποτε εξαπάτησε τον ηλικιωμένο συνταξιούχο ο οποίος, όπως λέει, ήταν ερωτευμένος μαζί της και προσφερόταν να καταβάλει χρήματα, τα οποία δεν έλαβε η ίδια, ως δώρο.

Η γυναίκα ισχυρίζεται πως ο συνταξιούχος στράφηκε σε βάρος της όταν η σύζυγός του κατάλαβε ότι διατηρούσαν παράνομη σχέση.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: