Πως η Ferrari με τον Φινλανδό πιλότο κέρδισε στην Αμερική

 

Η σωστή στρατηγική της Ferrari ανέβασε τον Kimi Raikkonen στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου. Ο Φινλανδός πήρε τη νίκη χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Μόνο στους τελευταίους γύρους είδαμε δυνατούς συναγωνισμούς. Ο Kimi ξεκίνησε με την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Έκανε μια αλλαγή και κέρδισε. Οι επικεφαλής της Pirelli είπε ότι ο Kimi μπήκε μια φορά στα πιτ στον 20ο γύρο. Αντίθετα με τον Hamilton που ήταν ο μόνος εκ των πρωτοπόρων που επέλεξε στρατηγική δύο  αλλαγών. Ο Hamilton δεν ήθελε τις δύο αλλαγές. Αλλά ακολούθησε πιστά τις εντολές του τημ μάνατζερ.

Τι ακριβώς έγινε

Ο Hamilton που στα δοκιμαστικά είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο, έπρεπε να είχε κερδίσει τον αγώνα. Αν τον είχε κερδίσει θα είχε τελειώσει και το πρωτάθλημα αφού θα είχε συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς. Η εκκίνησή του δεν ήταν καλή. Ο Kimi Raikkonen με την Ferrari επέλεξε την πάρα πολύ μαλακή, ξεκίνησε δεύτερος και βρέθηκε από την  πρώτη κιόλας στροφή μπροστά από τον Βρετανό που είχε πολύ μαλακή γόμα.

Ο οδηγός της Mercedes πίεσε πολύ για να βρεθεί στην κορυφή και υποχρεώθηκε να βάλει ένα δεύτερο σετ μαλακής γόμας 20 γύρους πριν το τέλος. Αυτό τον έφερε εκτός των θέσεων που του εξασφάλιζαν την κατάκτηση του τίτλου. Διαφορετική στρατηγική και από τον οδηγό της Red Bull, Max Verstappen, ο οποίος εκκίνησε από την 18η θέση και κατάφερε να τερματίσει 2ος. Αυτό οφείλεται στο ότι εκκίνησε με την μαλακή γόμα, προτού βάλει την ταχύτερη, πολύ μαλακή, σ’ ένα μακρύτερο σκέλος έως το φινάλε. Αντίθετα με τον Hamilton,ο Kimi Raikkonen έκανε μια αλλαγή που αποδείχθηκε σωστή.

 

Πως η Ferrari με τον Φινλανδό πιλότο κέρδισε στην Αμερική gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: