Πώς γίνονται οι τεχνικές δοκιμές για το Kia EV9 πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο του το 2023

Οι επικεφαλής της KIA έχουν ανακοινώσει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα του EV9 και τώρα το πλήρες ηλεκτρικό αυτοκίνητο υποβάλλεται σε σκληρές δοκιμές.

Γίνονται οι τελικές αυστηρές δοκιμές του EV9, του κορυφαίου μοντέλου της KIA, που αναμένεται να φέρει την επανάσταση στη μεγάλη κατηγορία των ηλεκτρικών SUV.

Με αυτό το μοντέλο η KIA επισήμως επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στη βιώσιμη ηλεκτροκίνηση. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι προϊόν νόμιμης «κατασκοπείας». Συνήθως στις δοκιμές δεν μπορείς να πλησιάσεις για να τραβήξεις κάποιο νέο μοντέλο. Η ίδια η εταιρία μοίρασε τις φωτογραφίες με το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο από τις τελευταίες εντατικές δοκιμές πριν πάρει την έγκριση για την γραμμή παραγωγής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελικής φάσης δοκιμών, το EV9 υποβάλλεται 24 ώρες το 24ωρο σε ένα  εξαντλητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

  • Οδήγηση σε έναν λόφο αναρρίχησης 4WD
  • Οδήγηση σε μια πίστα ανώμαλου εδάφους
  • Οδήγηση σε διαδρομή με νερά που ξεπερνούν το όριο ασφαλείας

Η οδήγηση σε βαθιά νερά γίνεται για να διασφαλιστεί η μέγιστη αξιοπιστία ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Οι δοκιμές του μοντέλου σε μεγάλες ταχύτητες και σε πίστες χαμηλής τριβής  προσδιορίζουν την οδική συμπεριφορά και ελέγχουν  την απόδοση και την αντοχή του στις πιο αυστηρές συνθήκες.

Η Kia το 2021 έδωσε για πρώτη φορά στον κόσμο μια προεπισκόπηση του νεότερου κορυφαίου μοντέλου της με τη μορφή του Kia Concept EV9. Παρουσιάστηκε στο AutoMobility LA στο Λος Άντζελες. Ενσωματώνοντας το «Opposites United», τη νέα  σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, το Kia EV9 που αναπτύχθηκε στην προηγμένη Electric Global Modular Platform (E-GMP) της εταιρείας  θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή στην εξέλιξη, στην  υψηλή τεχνολογία και τη  βιώσιμη κινητικότητα.

Στο παγκόσμιο κέντρο R&D στο Namyang της  Κορέας αναπτύχθηκε όλο το πρότζεκτ. Σε μια περίοδο 44 μηνών τέθηκαν νέα πρότυπα στη σχεδίαση, διαμορφώθηκαν οι επιδόσεις, βελτιώθηκε η αυτονομία, η δυναμική οδήγηση και η άνεση.

Όλη η τεχνογνωσία και ότι πιο σύγχρονο είχαν από τεχνολογία βρίσκεται στο νέο Kia EV9 που θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στους πρώτους μήνες του 2023.

Ο μετασχηματισμός της Kia βρίσκεται στην κορύφωσή του. Λαμβανομένου υπόψη των εκπληκτικών  πωλήσεων της Kia  στο  πρώτο 7μηνο του 2023, οι μάνατζερ της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτιμούν ότι  το Kia EV9 θα ακολουθήσει τα βήματα του πρωτοποριακού, πλήρως ηλεκτρικού Kia EV6, το οποίο έχει αποσπάσει πολυάριθμα κριτικά βραβεία στην Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε ότι το EV6 κέρδισε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022.

Πώς γίνονται οι τεχνικές δοκιμές για το Kia EV9 πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο του το 2023 gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: