Πώς έμαθε ο Αβραμόπουλος ότι δεν θα είναι Πρόεδρος

Πώς έμαθε ο Αβραμόπουλος ότι δεν θα είναι Πρόεδρος

Πώς έμαθε ο Αβραμόπουλος ότι δεν θα είναι Πρόεδρος Μέχρι το βράδυ της Κυριακής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν πράγματι το «φαβορί» για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Τα όσα διαδραματίστηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Μέγαρο Μαξίμου εκείνο το βράδυ φαίνεται πώς έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και οδήγησαν στο ναυάγιο της παρασκηνιακής συμφωνίας Αλέξη Τσίπρα – Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο πρώην ΥΕΘΑ και νυν Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε διαβεβαιώσεις ότι θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Τελικά πληροφορήθηκε από την τηλεόραση την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου!

Το παρασκήνιο αποκαλύπτεται σε ρεπορτάζ της Real News σύμφωνα με το οποίο ο Αβραμόπουλος είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την παραμονή της Συνόδου Κορυφής στις 11 Φεβρουαρίου. Οι αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται ωστόσο ο Αλέξης τον επαναβεβαίωσε ότι εκείνος θα ήταν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την άλλη ο Γιούνκερ αν και διαφωνούσε είχε δώσει πράσινο φως για την μετακόμιση Αβραμόπουλου, κάνοντας όμως σαφές στην ελληνική πλευρά ότι θα έχανε η Ελλάδα το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης και της Ασφάλειας.

Τέλος ήταν γεγονός ότι ο επιθυμούσε να τοποθετήσει έναν Επίτροπο επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Είτε λόγω των πιέσεων Λαφαζάνη όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είτε λόγω καραμανλικού δάκτυλου όπως υποστηρίζουν άλλες πηγές, ο Αβραμόπουλος δεν προτάθηκε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και το έμαθε από την τηλεόραση με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Λίγο πριν είχε επικοινωνήσει με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο ο οποιος του είχε πει ότι δεν είχε μιλήσει με τον πρωθυπουργό για να έχει οριστική .

Ο Αβραμόπουλος δέχτηκε ένα από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στο οποίο του έγραφε ότι ο πρωθυπουργός θα επικοινωνούσε μαζί του. Η δεν έγινε ποτέ ,γιατί ο Αβραμόπουλος φέρεται να μην σήκωσε το τηλέφωνο.

Όπως και να έχει ο Αβραμόπουλος διατηρεί ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο στην ΕΕ και είναι βέβαιο ότι από εκεί θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι η θητεία του Επιτρόπου ολοκληρώνεται την ίδια χρονιά που θα ολοκληρώνεται η θητεία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
ι Πρόεδρος Δημοκρατίας

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: