Πώς αξιολογούν οι πολίτες τους πρώτους δύο μήνες της κυβέρνησης

Μία νέα δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την Opinion Poll και εξέτασε πώς αξιολογούν οι πολίτες το έργο της κυβέρνησης τους πρώτους δύο μήνες διακυβέρνησης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε δύο ακριβώς μήνες μετά τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πιο αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας και της οικονομίας δηλώνουν το 53,27% των πολιτών ενώ πιο απαισιόδοξο δηλώνει το 24,48%, ενώ την ίδια στιγμή το 55,14% είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση έναντι ενός 41,55%.

Το 61,5% είναι ικανοποιημένο από την συνολική παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έναντι 34,52%, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 61,3%.

Μεγάλη απήχηση έχουν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου με 74,1%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων με 88,49%, οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ανακατάληψη των δημοσίων και ιδιωτικών χώρων από το 83,82%. Είναι σημαντικό ότι αυτές για παράδειγμα οι πρωτοβουλίες συναντούν μεγάλη απήχηση και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με 48,73%, 75,13% και 70% αντίστοιχα.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται με 50,56% πιο ικανός πρωθυπουργός, έναντι 20,75% του Α. Τσίπρα και τον κανένα από τους δύο να παίρνει την δεύτερη θέση.

Μόνο το 17,59% είναι ικανοποιημένοι από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, με το 35,68% μόνο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ικανοποιημένο.

Η έρευνα καταγράφει και την αποδοχή των υπουργών. Πρώτος με διαφορά είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και καθαρά δεύτερος, μακριά από τον τρίτο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως και Κωστής Χατζηδάκης.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: