Πόνος στην πλάτη – Αυτές είναι οι συνηθέστερες αιτίες

Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα συχνό πρόβλημα που επηρεάζει τους περισσότερους ανθρώπους σε κάποια στιγμή στη ζωή τους.

 

Μπορεί να προκληθεί από την κακή στάση του σώματος, από μια λάθος κάμψη ή ένα λανθασμένο σήκωμα βάρους. Τις περισσότερες φορές ένας πόνος στην πλάτη δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο μία φορά, αλλά εξελίσσεται σε χρόνιο πόνο ή/και ευαισθησία σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο. Οι ένοχες αιτίες εκτός από έναν τραυματισμό ή μια ασθένεια είναι: – δισκοπάθεια.

Όταν ένας από τους δίσκους στη σπονδυλική στήλη έχει υποστεί βλάβη και πιέζει τα νεύρα –ισχιαλγία. Είναι η συμπίεση του ισχιακού νεύρου, η οποία προκαλεί πόνο, μούδιασμα μέχρι και χαμηλά στο πόδι. -τραυματισμός του αυχένα που προκαλείται από ένα ξαφνικό χτύπημα στο λαιμό –αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Είναι μια μακροχρόνια κατάσταση, που προκαλεί πόνο και δυσκαμψία, εκεί όπου η σπονδυλική στήλη συναντά τη λεκάνη.

Υπάρχουν μελέτες που έχουν συσχετίσει το κάπνισμα με τον ερεθισμό της σπονδυλικής στήλης και έτσι εξηγείται το γιατί οι καπνιστές πονάνε συχνότερα στην πλάτη. Όσοι βιώνουν έντονο στρες, συχνά παραπονιούνται για πόνους στην πλάτη, επειδή η πλάτη, όπως και άλλα μέρη/όργανα του σώματος (π.χ. το στομάχι, τα δόντια, το κεφάλι), είναι σημείο διαφυγής της συναισθηματικής φόρτισης.

 

enikos.gr

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: