Πονοκέφαλος: 5 απλοί τρόποι να ανακουφιστείτε

Ο πονοκέφαλος είναι εξαιρετικά συνηθισμένο σύμπτωμα και αποτελεί την πιο κοινή αιτία επίσκεψης στον γιατρό.
Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον πόνο πριν πάτε στο γιατρό ή το φαρμακείο.

 

Δείτε τις παρακάτω 5 φυσικές λύσεις και σύντομα θα νιώσετε καλύτερα:

Ζεστές και κρύες κομπρέσες

Εάν υποφέρετε από ημικρανία, τοποθετήστε μία κρύα κομπρέσα στο μέτωπό σας. Μερικά παγάκια τυλιγμένα σε μία πετσέτα ή ακόμη και ένα κρύο ντους, μπορούν να μειώσουν τον πόνο. Κρατήστε την κομπρέσα στο κεφάλι σας για 15 λεπτά και στη συνέχεια κάνετε ένα διάλειμμα.

Εάν έχετε πονοκέφαλο τάσης, τοποθετήστε μία ζεστή κομπρέσα ή θερμοφόρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τον αυχένα.

Εάν έχετε κεφαλαλγία λόγω κρυολογήματος, ιγμορίτιδας κλπ., τοποθετήστε ζεστή κομπρέσα στο σημείο που εκδηλώνεται ο πόνος. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει.

Λύστε τα μαλλιά σας

Εάν πιάνετε τα μαλλιά σας σε σφιχτή αλογοουρά, είναι πιθανό να υποφέρετε από πονοκέφαλο. Άλλες αιτίες είναι τα καπέλα, οι κεφαλόδεσμοι ή ακόμη και τα σφιχτά γυαλιά κολύμβησης. Σχετική έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που άφησαν λυτά τα μαλλιά τους, είδαν τον πονοκέφαλο να υποχωρεί.

Σβήστε τα φώτα

Το έντονο φως αλλά και το φως που τρεμοπαίζει, ακόμη και αυτό της οθόνης του υπολογιστή, μπορεί να αποτελεί αιτία ημικρανίας. Εάν είστε επιρρεπείς σε ημικρανίες, καλύψτε τα παράθυρα με σκούρες κουρτίνες, φοράτε γυαλιά ηλίου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και τοποθετήστε ειδικό φίλτρο στην οθόνη του υπολογιστή.
Διαβάστε εδώ: Πόνος στο στήθος: Αιτίες που τον προκαλούν και τρόποι αντιμετώπισης

Μην μασάτε τσίχλα

Το μάσημα τσίχλας δεν βλάπτει μόνο το σαγόνι αλλά και το κεφάλι σας. Το ίδιο ισχύει αν δαγκώνετε διαρκώς τα νύχια σας, τα χείλη σας ή άλλα αντικείμενα, όπως στυλό. Αποφεύγετε επίσης τα σκληρά, τραγανά και κολλώδη τρόφιμα. Εάν πάσχετε από βρουξισμό (τρίζετε τα δόντια σας στον ύπνο), συμβουλευτείτε γιατρό, καθώς είναι πιθανό να κρύβεται εκεί η αιτία των πονοκεφάλων σας.

Φάρμακα με μέτρο

Στο φαρμακείο θα βρείτε δεκάδες αναλγητικά για όλους τους τύπους πονοκεφάλων. Κάποια είναι πολύ αποτελεσματικά, αλλά για να αποκομίσετε τα περισσότερα δυνατά οφέλη με τις λιγότερες παρενέργειες, ακολουθείστε τα εξής:

– Επιλέξτε σιρόπι αντί για χάπια, καθώς το σώμα το απορροφά πιο γρήγορα.

– Πάρτε το φάρμακο αμέσως μόλις αισθανθείτε τον πόνο, καθώς έτσι θα χρειαστείτε μικρότερη ποσότητα για να τον αντιμετωπίσετε.

– Αποφεύγετε φάρμακα με καφεΐνη ή πολλά συστατικά, καθώς είναι πιθανό να προκαλούν επαναλαμβανόμενους πονοκεφάλους. Αυτό συμβαίνει όταν παίρνετε φάρμακα πολύ συχνά ή για πολύ καιρό.

tilegrafima.gr

seleo.gr-Ygeia

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: