Πολυτεχνειούπολη: Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από την υπηρεσία της,  η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός, που συνελήφθη για την υπόθεση των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης.

Νωρίτερα σήμερα, η 22χρονη όσο και οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς οι δίκες τους που ήταν για πλημμελήματα αναβλήθηκαν από το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο. Έτσι, όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μεταξύ των οποίων και η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός.

Για τους επτά συλληφθέντες για πλημμελήματα έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες. Η εκδίκαση, ωστόσο, της πρώτης δικογραφίας αναβλήθηκε για τις 14 Νοεμβρίου 2022 λόγω της αποχής των δικηγόρων από δίκες που αφορούν το άρθρο 187 παρ. 6 του ΠΚ. Η δεύτερη δικογραφία αναβλήθηκε και αυτή για τις 10 Οκτωβρίου 2022 λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για σωρεία αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων) σε βάρος 23 ακόμη συλληφθέντων για την ίδια υπόθεση.

Κατά περίσταση οι 23 κατηγορούνται για: Εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων (πλημμεληματική και κακουργηματική). Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σε ανακριτή.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: