Πολυτεχνείο: Την αποχώρηση των καταληψιών ζητούν η Επιτροπή Εορτασμού οι φοιτητές

Η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 και οι φοιτητές του ΕΜΠ, με ανακοίνωσή τους, ζητούν την αποχωρήσουν από τους χώρους του Πολυτεχνείου οι καταληψίες αλλά και οι δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται γύρω από αυτό.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ καταγγέλλουν την παρουσία δυνάμεων καταστολής, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση μέσω αυτών «προσπαθεί να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου». «Αντικειμενικά, η κατάληψη που διεξάγεται αυτήν τη στιγμή στον χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα», τονίζουν.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εορτασμού, σε απόφασή της, αναφέρει ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πρέπει να λυθεί με πολιτικούς όρους και στη βάση του νοήματος της εξέγερσης του Νοέμβρη και όχι με μέσα καταστολής».

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι θεωρεί βασική προϋπόθεση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου «την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στους χώρους του ΕΜΠ» και ότι ο φυσικός χώρος εορτασμού του Πολυτεχνείου είναι ο ιστορικός χώρος του ΕΜΠ, στον οποίο έλαβαν χώρα τα γεγονότα του 73 και ότι «κάθε άλλη συζήτηση υποτιμά και υποσκάπτει το νόημα του εορτασμού».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: