Πολυτεχνείο: Όλα τα μέτρα για την 17η Νοεμβρίου – Οι πορείες και οι κλειστοί δρόμοι

Οι πορείες που έχουν προγραμματιστεί για την 48η επέτειο της 17ης Νοέμβρη  —  Σε κλοιό τα πανεπιστημιακά κτήρια — Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου συμμετέχουν περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φύλαξη των πανεπιστημίων, κυβερνητικών κτιρίων και πρεσβειών, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν καταδρομικές επιθέσεις ή και καταλήψεις. Ταυτόχρονα, αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, ενώ θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε διάφορες περιοχές. 

Από αέρος, ελικόπτερα και drones της ΕΛΑΣ θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ θα ελέγχονται ταράτσες κτηρίων.

Παράλληλα, τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, έτοιμα να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Με πορείες φοιτητικών παρατάξεων, αλλά και κινημάτων προς το Πολυτεχνείο, θα εορταστεί η 48η επέτειος, με την αστυνομία να είναι σε επιφυλακή για την αποτροπή επεισοδίων.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη με την καθιερωμένη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Όπως τονίζει η Σύγκλητος του ΕΜΠ, η οποία συνεδρίασε στις 8 Νοεμβρίου για την προετοιμασία των εκδηλώσεων, θα ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο για τον υγειονομικά ασφαλή εορτασμό με τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας.

Η μεγάλη πορεία, όπως κάθε χρόνο, θα ξεκινήσει ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου από το Πολυτεχνείο και θα ολοκληρωθεί μπροστά στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Από το Σαββατοκύριακο έχουν αυξηθεί οι περιπολίες στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ πραγματοποιούνται έλεγχοι σε ταράτσες με drone, κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι πορείες που έχουν προγραμματιστεί για την 48η επέτειο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τρίτη 16/11, 19:00, Πολυτεχνείο

Τετάρτη 17/11, 15:00, Πλατεία Κλαυθμώνος

Φοιτητικοί Σύλλογοι

Τετάρτη 17/11, 16:30, Προπύλαια

ΠΑΜΕ

Τετάρτη 17/11, 16:30, Προπύλαια

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

Τετάρτη 17/11, 14:30, Πλατεία Κλαυθμώνος

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 17/11, 17:30, Πολυτεχνείο ΑΠΘ

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

Τετάρτη 17/11, 18:00, Θόλος

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας – Ιωάννινα

Τετάρτη 17/11, 18:00, Δόμπολη

Κατάληψη Ντουγρού Λάρισα

Τετάρτη 17/11, 18:00, Πλατεία Ταχυδρομείου

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας

Τετάρτη 17/11, 18:00, Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

Με βάση τα ισχύοντα των τελευταίων ετών, οι σταθμοί που κλείνουν στις 17 Νοεμβρίου, από τις 12:00 το μεσημέρι, είναι οι:

Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.

Οι συρμοί διέρχονται κανονικά, αλλά δεν πραγματοποιούν στάσεις στους πέντε συγκεκριμένους σταθμούς.

Από τις 16 Νοεμβρίου υπάρχουν, συνήθως, τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρόλεϊ, στις γραμμές 2, 3, 4, 5, 11 και 15 που κάνουν προσωρινή διαδρομή μέσω 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, ενώ οι γραμμές 18 και 19 που έχουν αφετηρία στο Μουσείο δεν διέρχονται από εκεί και κινούνται σε προσωρινή διαδρομή Μαυροματαίων – Κοδριγκτώνος – Πατησίων – Αλεξάνδρας.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει, όπως κάθε χρόνο, η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των εκδηλώσεων για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: