Πολυτεχνείο : Κατάληψη της Πρυτανείας και «Αντιμαθήματα» από καταληψίες

Αλλη μια κατάληψη Πρυτανείας εκτός από την πρυτανεία του ΑΠΘ βρίσκεται σε εξέλιξη από την προηγούμενη Πέμπτη από Ομάδα φοιτητών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σήμερα μάλιστα οι καταληψίες διοργάνωσαν «Συλλογικά αντιμαθήματα» στο προαύλιο της Πρυτανείας.

Oι καταληψίες της Πρυτανείας  του ΕΜΠ προσκάλεσαν σε «αντιμαθήματα» της Καθηγήτριας της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ  Μαρίας Μάρκου με θέμα «Η απομάκρυνση των Σχολών από το Κέντρο ως μέθοδος καταστολής των αγώνων»(!) και του πανεπιστημιακού Τέλη Τύμπα με θέμα «Για τη σημασία της Ιστορίας και της Κοινωνιολογίας της Τεχνητής Νοημοσύνης».


«Η κατάληψη αποτελεί μια πολιτική πράξη αντίστασης στην πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση με την πλήρη στήριξη του πρύτανη Μπουντουβή» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της «Ανοιχτής Συνέλευσης Πολυτεχνείου» όπου προστίθεται πως «ο χώρος δεν έχει ζημιές και παραμένει ανοιχτός για κάθε φοιτητη/τρια και εργαζόμενο/η που θέλει να αγωνιστεί».
Οι φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετέχουν στην κινητοποίηση δηλώνουν ότι επιδιώκουν «η κατάληψη αυτή να γίνει γόνιμο έδαφος για τη συνέχιση του αγώνα και να αποτελέσει σημείο συνάντησης αγωνιζόμενων φοιτητ(ρι)ών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών, εργαζομένων του ΕΜΠ και του κόσμου της γειτονιάς».

Και καλούν «τους/τις φοιτητ(ρι)ες, μεταπτυχιακούς, ΥΔ, εργαζόμενους, κατοίκους και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να πλαισιώσουν την κατάληψη, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις εντός της και να δώσουμε ένα δυνατό σινιάλο αλληλεγγύης σε όλους τους αγώνες που έχουν ανοίξει ανά την Ελλάδα ενάντια στον νέο νόμο για την παιδεία».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: