Πολυτεχνείο 2019: Στην κεφαλή της πορείας ο Αλέξης Τσίπρας

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην πορεία της 46ης επετείου, ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν στην πρώτη γραμμή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο ο οποίος κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής για να δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα οι Τσίπρας, Δούρου, Σκουρλέτης και Βούτσης προχωρούσαν πιασμένοι χέρι-χέρι.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν κάζουαλ ντυμένος, με ένα δερμάτινο τζάκετ, χαμογελαστόςκαι μιλούσε με τον υπόλοιπο κόσμο που συμμετείχε στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Μάλιστα, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τραβήξουν και μία σέλφι μαζί του, χωρίς εκείνος να τους χαλάει χατίρι.

O Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Κυριακής έκανε και μία ανάρτηση στο Facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση των 46 χρόνων από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, στην οποία έγραψε χαρακτηριστικά46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο «Όχι» στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το «Όχι» κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες.

Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί. Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα. Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας. Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας.

Το newsbeast.gr παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τη μεγάλη πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: