Πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στη Σομαλία

Πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στη Σομαλία

Πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στη Σομαλία
Ένας – καμικάζι ανατινάχθηκε εν μέσω του πλήθους σε ένα κατάμεστο τεϊοποτείο και εστιατόριο της πόλης. Έχουμε καταμετρήσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον εννέα πολίτες, ανάμεσά τους και δημοσιογράφους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομικός, ο Αμπντιρασάκ Αλί.

Τουλάχιστον 12 ακόμη πρόσωπα τραυματίστηκαν, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Μερικά λεπτά μετά την πρώτη επίθεση, μια δεύτερη βόμβα εξερράγη την ώρα που διασώστες και άλλοι έσπευδαν να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Ένα όχημα παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και σταθμευμένο σε μικρή απόσταση ανατινάχθηκε καθώς διασώστες έφθαναν επιτόπου και τραυμάτισε ακόμη περισσότερο κόσμο, πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του νέου ομοσπονδιακού περιφερειάρχη της Μπαϊντόα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 250 χλμ. βορειοδυτικά του Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής, αλλά πολυάριθμες παρόμοιες ενέργειες έχουν ήδη διαπραχθεί στην πόλη από μέλη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, η οποία πρόσκειται στην αλ Κάιντα και μάχεται για να ανατρέψει την κυβέρνηση που υποστηρίζει η διεθνής κοινότητα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές μακελειού, με διαμελισμένα πτώματα στον τόπο της διπλής επίθεσης. Είδα τα πτώματα επτά πολιτών, περιλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου. Άλλοι δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν, ανέφερε ένας κάτοικος, ο Αμπντιραχμάν Χουσέιν. Πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, φοβάμαι ότι ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα μέλη της αλ Σεμπάμπ έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους κατά τους τελευταίους μήνες εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων και ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας, αντιδρώντας στην απώλεια πολλών από τα προπύργιά τους στο νότιο και στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Την Πέμπτη μέλη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ τραυμάτισαν έναν βουλευτή και σκότωσαν έναν πρώην βουλευτή στο Μογκαντίσου. Την Τετάρτη ένας βομβιστής-καμικάζι επιτέθηκε με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους.

Οι ισλαμιστές μαχητές έχουν επίσης εξαπολύσει μια σειρά φονικών επιθέσεων στη γειτονική Κένυα, με πιο πρόσφατη αυτή η οποία διαπράχθηκε την Τρίτη, σε μια πόλη που γειτονεύει με τη Σομαλία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: