Πολύ αφράτο ραβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα με ινδοκάρυδο!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι
  • 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια αγελαδινό γιαούρτι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλιες
  • 5 αυγά
  • 70 γραμμάρια ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
  • ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε λιωμένο το βούτυρο με την ζάχαρη 6 λεπτά!

Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους αυγών,γιαούρτι,ξύσμα,έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια αυγών με λίγο αλάτι σε μια απαλή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα τέλος μπεικιν,καρύδα και σιμιγδάλι!

Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψάκι μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας!

Σιρόπο

  • 750 γραμμάρια νερό
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε να δέσει!

Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό,καυτό σιρόπι!Αφήνουμε να κρυώσει!

Κρέμα

  • 1 κιλό γάλα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σουπας κορν φλαουρ
  • 2 κουταλιές.της σούπας αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 50 γραμμάρια ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ!

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη προσθέτουμε το κορν φλαουρ με το αλεύρι διαλυμένα σε.λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε!Και.προσθέτουμε,βανίλια,βούτυρο,κρόκους και ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ!Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε στο γλυκό μας και διάκοσμου με.με ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ!!

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: