Πολωνία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς εξαπλώνεται η Όμικρον

Η Πολωνία έχει χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού κατά της COVID-19 από τον μέσο όρο στην ΕΕ

Η Πολωνία θα ανακοινώσει σήμερα ένα ρεκόρ 36.665 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βάλντεμαρ Κράσκα, καθώς αντιμετωπίζει ένα πέμπτο κύμα της επιδημίας λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορονοϊού.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι το τρέχον κύμα θα ανεβάσει τους αριθμούς των κρουσμάτων σε πρωτόγνωρα επίπεδα στη χώρα μέλος της ΕΕ, προκαλώντας σημαντική πίεση στο υγειονομικό της σύστημα.

«Τις ερχόμενες ημέρες θα έχουμε επίσης πολύ υψηλά αποτελέσματα, αυτό μας ανησυχεί», δήλωσε στο ιδιωτικό δίκτυο Radio Plus ο Κράσκα, προσθέτοντας ότι τα κρούσματα που θα εντοπίζονται σε μια ημέρα θα φτάσουν τα 50.000 την επόμενη εβδομάδα.

Πριν από μια εβδομάδα τα νέα κρούσματα που εντοπίζονταν σε ένα 24ωρο ανέρχονταν σε μόλις πάνω από 16.000.

Η Πολωνία έχει χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού κατά της COVID-19 από τον μέσο όρο στην ΕΕ και οι περιορισμοί που έχει θέσει σε εφαρμογή, όπως η χρήση μάσκας στους κλειστούς δημόσιους χώρους, συχνά δεν επιβάλλονται αυστηρά.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιεντζιέλσκι δήλωσε ότι θα υπάρξει στροφή στην τηλεργασία για τους δημόσιους υπαλλήλους και ότι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: