Πόλο: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Το ευρωπαϊκό τρόπαιο του 2002 απέκτησε πλέον… παρέα στην τροπαιοθήκη του Ολυμπιακού. Οπως πριν από 16 χρόνια στη Βουδαπέστη, έτσι κι απόψε στην «Πισίνα Σιόρμπα» της Γένοβας, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Champions League υδατοσφαίρισης, επικρατώντας στον τελικό της γηπεδούχου ομάδας, και μάλιστα με το ίδιο ακριβώς σκορ, 9-7! Τότε ήταν η Χόνβεντ σε final-4, τώρα η Προ Ρέκο σε final-8, κοινή κατάληξη όμως είναι η κούπα να ταξιδεύει στον Πειραιά.

Ίσως να ήταν η έλλειψη άγχους, αφού αυτή τη φορά δεν ήταν το φαβορί, ίσως η πρόκληση του τελικού, ο Ολυμπιακός πάντως ήταν εμφανώς καλύτερος από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στο final-8 και κατέκτησε απολύτως δίκαια το τρόπαιο, απέναντι στην ακριβότερη ομάδα του κόσμου, που όμως για άλλη μία φορά αποδείχθηκε κατώτερη του αναμενομένου σε μεγάλους αγώνες. Με μπροστάρη τον Γιάννη Φουντούλη (4 γκολ), οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξαιρετικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω με 7/12 και αυτό ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά. Εκείνο πάλι που ήταν το ίδιο με τα δύο προηγούμενα ματς ήταν ο Γιόσιπ Πάβιτς, ο οποίος έκανε ένα συγκλονιστικό τουρνουά και αξιώθηκε, στα 36 του, να πάρει το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δυσκολεύτηκαν πολύ από το ιταλικό πρέσινγκ στα πρώτα λεπτά του τελικού και δεν κατάφεραν να εκδηλώσουν κάποια σωστή επίθεση, όμως την ίδια στιγμή η άμυνα λειτουργούσε άψογα (με τη βοήθεια και του δοκαριού σε ένα πολύ καλό σουτ του Μολίνα), ενώ ο Πάβιτς έκανε μία φανταστική επέμβαση σε εξ επαφής σουτ του Μποντεγκά σε παίκτη παραπάνω. Στο πρώτο τάιμ-άουτ που πήρε ο Βλάχος έριξε στο ματς τον Πάουλο Ομπράντοβιτς και αυτός «χτύπησε» άμεσα, ανοίγοντας το σκορ στον παίκτη παραπάνω. Ο Μάντιτς με ένα πολύ δύσκολο σουτ από τα 5μ. ισοφάρισε, αλλά στην επόμενη αποβολή που κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι», ο Μπούσλιε δέχθηκε την εξαιρετική ασίστ του Μυλωνάκη και σκόραρε από κοντά για το 2-1, που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: