Πολικές αρκούδες περικύκλωσαν επιστημονικό εργαστήριο στη Ρωσία

Ένα απίστευτο περιστατικό λαμβάνει χώρα στη Ρωσία, όπου πέντε επιστήμονες είναι εγκλωβισμένοι εδώ και δύο εβδομάδες μέσα στο εργαστήριο τους στο απομονωμένο νησί Troynoy. Αυτο συμβαίνει καθώς δέκα πολικές αρκούδες τους έχουν περικυκλώσει και κάνουν κύκλους έξω από το εργαστήριο.

Μία από τις πολικές αρκούδες, μάλιστα, κοιμάται ακριβώς έξω από το παράθυρο του εργαστηρίου εμποδίζοντας τους ρώσους επιστήμονες από το να βγουν έξω, ενώ ένα από τα σκυλιά της ομάδας έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση μιας αρκούδας.

Οι ρωσικές αρχές αποστέλλουν ενισχύσεις, με σκύλους και φωτοβολίδες, ωστόσο, μέχρι να φτάσουν στο νησί μπορεί να περάσει ένας μήνας.

«Έχουμε προειδοποιήσει το προσωπικό του σταθμού να κινείται με τεράστια προσοχή, να μην απομακρυνθούν από το εργαστήριο εκτός από περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να συνεχίσουν όσο αυτό είναι δυνατό τις μετεωρολογικές τους παρατηρήσεις. Οδηγίες έχουν δοθεί και στο όχημα που θα καταφτάσει στο σταθμό σε έναν μήνα, το οποίο θα μεταφέρει σκυλιά, καθώς ένα από τα σκυλιά μας σκοτώθηκε από επίθεση αρκούδας. Ακόμα θα μεταφερθούν φωτοβολίδες και άλλες πυροτεχνικές συσκευές, που απαιτούνται για να εκφοβίσουν τα ζώα», δήλωσε ο Vassily Shevchenko, από το δίκτυο παρακολούθησης «Sevgidromet», του οποίου ιδιοκτησία είναι το εργαστήριο.



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: