Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Παραμένουμε κυρίαρχοι της κατάστασης στον νότο, έχουμε κάνει πρόοδο

«Οι υπερασπιστές μας επιδεικνύουν απαράμιλλο θάρρος, παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός έχει σημαντικό πλεονέκτημα όσον αφορά τον εξοπλισμό» το νέο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου 

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σημειώσει πρόοδο στις επιχειρήσεις τους στο νότιο τμήμα της χώρας, κοντά στην Χερσώνα, ενώ προελαύνουν σε περιοχές του Χαρκόβου, ανατολικά του Κιέβου» υποστήριξε απόψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι υπερασπιστές μας επιδεικνύουν απαράμιλλο θάρρος και παραμένουν κυρίαρχοι της κατάστασης στο μέτωπο, παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός έχει σημαντικό πλεονέκτημα όσον αφορά τον εξοπλισμό και την αριθμητική υπεροχή» δήλωσε, ακόμη, ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Εν τω μεταξύ, Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν «διακοπή όλων των επικοινωνιών» στην ελεγχόμενη από τον ρωσικό στρατό περιοχή της Χερσώνας.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και σε δίκτυα ουκρανικής κινητής τηλεφωνίας, ενώ δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κριτική Ζελένσκι σε ΕΕ

Ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρέτισε, νωρίτερα, το έκτο πακέτο κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, αλλά επέκρινε την «απαράδεκτη» — όπως τη χαρακτήρισε — καθυστέρηση που επέδειξε η συμμαχία στο να καταλήξει σε συμφωνία για τις τελευταίες κυρώσεις.

«Όταν έχουν περάσει πάνω από 50 μέρες μεταξύ του 5ου και 6ου πακέτου των κυρώσεων, η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή για μας» δήλωσε ο Ζελένσκι, μιλώντας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Καπούτοβα στο Κίεβο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: