Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από το ρωσικό χτύπημα στο Μικολάιβ

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του χτυπήματος σε κτίριο δημόσιας διοίκησης — Τουλάχιστον 22 οι τραυματίες

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σήμερα όταν ρουκέτα έπληξε το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στη νότια ουκρανική πόλη Μικολάιβ, ανακοινώθηκε από την ουκρανική υπηρεσία πρώτων βοηθειών.

Σε καταχώριση στο Ίντερνετ, η εν λόγω υπηρεσία αναφέρει πως διασώστες ανέσυραν 18 από τους τραυματίες από τα συντρίμμια. Οι επιχειρήσεις των διασωστών συνεχίζονται, προσθέτει.

Δείτε σε βίντεο τη στιγμή του χτυπήματος

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδύκτιο, παρουσίαζαν τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη το κτίριο, ενώ με βάση την ενημέρωση που παρείχε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ «χτύπησαν το κτίριο περιφερειακής δημόσιας διοίκησης και κατέστρεψαν το μισό, χτύπησαν το γραφείο μου. Οκτώ πολίτες βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, περίπου 50-100 άτομα πρόλαβαν να βγουν έξω»


Οι αρχές του Μικολάιβ είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους για ρωσικά αεροπλάνα τα οποία είχαν απογειωθεί από την Κριμαία και κατευθύνονταν στην πόλη. Σε αυτό το πλαίσιο, τους ζητούσαν να σπεύσουν στα καταφύγια..

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: