Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 4 άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμό στη Μπριάνσκ της Ρωσίας

Ο απολογισμός των θυμάτων του ουκρανικού βομβαρδισμού τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εναντίον χωριού στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ αυξήθηκε σε τέσσερις νεκρούς, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Αλεξάντερ Μπογκομάζ.

Ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν το χωριό Σουζέμκα, περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τον κ. Μπογκομάζ. «Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν», ανέφερε ο κυβερνήτης μέσω Telegram.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για δύο νεκρούς. Σωστικά συνεργεία ανέσυραν δυο πτώματα από τα συντρίμμια σπιτιού που καταστράφηκε, εξήγησε ο κ. Μπογκομάζ.

Κοινότητες και υποδομές σε ρωσικές κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, ιδίως στην Μπριάνσκ και στην Μπιέλγκοροντ, υφίστανται συχνά πλήγματα που αποδίδονται από τη Μόσχα στο Κίεβο. Προχθές Σάββατο, το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε σε πέντε χωριά στην Μπιέλγκοροντ εξαιτίας πυρών του ουκρανικού πυροβολικού.

Η Ουκρανία σπανίως αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία ή τομείς της επικράτειάς της που κυρίευσαν ρωσικά στρατεύματα αφότου εισέβαλαν, πριν από 14 και πλέον μήνες.

Τα δύο μέρη διαψεύδουν πως βάζουν στο στόχαστρο αμάχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: