Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο επισκέφθηκε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την εμπόλεμη χώρα — Ταξίδεψε με τραίνο — Τι είπε με τον Ζελένσκι

«Με τον πρόεδρο Ζελένσκι θα κάνουμε απολογισμό του κοινού έργου που απαιτείται για την ανοικοδόμηση και της προόδου που σημείωσε η Ουκρανία σχετικά με την ευρωπαϊκή της πορεία» σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Η φον ντερ Λάιεν ταξίδεψε στην ουκρανική πρωτεύουσα για να συναντηθεί με τον Ζελένσκι και να συζητήσουν το αίτημα της χώρας για ένταξη ΕΕ, καθώς και το πώς θα χρηματοδοτηθεί η ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου από τον πόλεμο έθνους, αναφέρει το Bloomberg.

Η επικεφαλής της Κομισιόν πραγματοποιεί τη δεύτερη επίσκεψή της στο Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή τον περασμένο Φεβρουάριο σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ουκρανία, της οποίας ο στρατός αντιμετωπίζει σκληρές μάχες στο ανατολικό τμήμα της επικράτειάς της και αγωνίζεται να καλύψει ένα οικονομικό κενό περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ το μήνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να συστήσει στις 17 Ιουνίου να χορηγηθεί στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας με όρους που συνδέονται με το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς, αναφέρουν στο Bloomberg άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, συνάντησε και τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες με τους οποίους συνομίλησε. Όπως αναφέρει το ηθικό τους παραμένει ακμαίο ενώ τονίζει ότι η Ευρώπη στέκεται δίπλα στην Ουκρανία που βιώνει δύσκολες στιγμές. 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: