Πόλεμος στην Ουκρανία – Τα «δάκρυα» του Μπερλουσκόνι: «Είμαι απογοητευμένος από τον φίλο μου Πούτιν, πάντα φαινόταν δημοκράτης»

Όπως είπε ο 85χρονος δισεκατομμυριούχος γνώρισε πριν από 20 χρόνια τον Πούτιν — Είχε καλέσει τον Ρώσο πρόεδρο για διακοπές στην πολυτελή έπαυλή του στη Σαρδηνία

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι είναι βαθιά απογοητευμένος και στεναχωρημένος από τη συμπεριφορά του Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο ήταν κοντά, αλλά ο οποίος ανέλαβε «πολύ σοβαρή ευθύνη απέναντι σε όλο τον κόσμο» με την επίθεσή του στην Ουκρανία.

«Δεν μπορώ ούτε και θέλω να κρύψω ότι είμαι βαθιά απογοητευμένος από τη συμπεριφορά του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανέλαβε μια πολύ σοβαρή ευθύνη απέναντι σε όλο τον κόσμο», είπε σε δημόσια συγκέντρωση στη Ρώμη του δεξιού κόμματός του Forza Italia, το οποίο ανήκει στον ευρύ συνασπισμό που υποστηρίζει την κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Μάριο Ντράγκι.

«Τον είχα γνωρίσει πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια και πάντα μου φαινόταν δημοκράτης και άνθρωπος της ειρήνης», συνέχισε ο 85χρονος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος διετέλεσε τρεις φορές επικεφαλής της κυβέρνησης μεταξύ 1994 και 2011. Ο Μπερλουσκόνι είχε αποφύγει μέχρι τώρα να ασκήσει κριτική δημοσίως στον Πούτιν.

Όταν ήταν στην εξουσία, ο Μπερλουσκόνι είχε διατηρήσει δεσμούς προσωπικής φιλίας με τον Ρώσο πρόεδρο, φτάνοντας στο σημείο να τον καλέσει για διακοπές στη πολυτελή έπαυλή του στη Σαρδηνία.

«Απέναντι στη φρίκη των σφαγών αμάχων στην Μπούτσα και σε άλλες περιοχές, πραγματικά εγκλήματα πολέμου, η Ρωσία δεν μπορεί να αρνηθεί τις ευθύνες της», κατήγγειλε ο Μπερλουσκόνι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: