Πόλεμος στην Ουκρανία: «Συμβολική» για τον Πούτιν η καταστροφή της Μαριούπολης, λέει ο Ποντόλιακ

Οι Ρώσοι δείχνουν απόλυτη απροθυμία να συζητήσουν και να κάνουν τουλάχιστον κάποιες παραχωρήσεις όσον αφορά το ανθρωπιστικό στοιχείο, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι

Ο κόσμος είναι έτοιμος να βοηθήσει να σωθούν οι κάτοικοι της Μαριούπολης από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, αλλά η ρωσική πλευρά απορρίπτει κάθε πρόταση επειδή είναι «συμβολικό» για τον εχθρό να καταστρέψει την πόλη και τους υπερασπιστές της — το τάγμα Αζόφ.

Αυτό δήλωσε ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Μιχάιλο Ποντόλιακ, σε δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κυβερνώντος κόμματος.

«Ο πρόεδρος και ο επικεφαλής του Γραφείου του προέδρου κάνουν συνεχείς εκκλήσεις στους παγκόσμιους ηγέτες να μας βοηθήσουν να πείσουμε τη ρωσική πλευρά για την ανάγκη ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου από τη Μαριούπολη. Ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες απευθύνονται στον Πούτιν μέσω των προσωπικών τους διαύλων, προτρέποντάς τον να το πράξει για ανθρωπιστικούς λόγους. Ωστόσο, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από τη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο Ποντόλιακ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι δείχνουν απόλυτη απροθυμία να συζητήσουν και να κάνουν τουλάχιστον κάποιες παραχωρήσεις όσον αφορά το ανθρωπιστικό στοιχείο. Για αυτούς, είναι «συμβολικό» να καταστρέψουν τη Μαριούπολη και την Αζοφική.

Όπως αναφέρθηκε, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προκαλέσει μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή στη Μαριούπολη. Οι εισβολείς βομβαρδίζουν άοπλους κατοίκους και εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ουκρανών, υπάρχουν περίπου 1.000 πολίτες και Ουκρανοί στρατιώτες στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, συμπεριλαμβανομένων περίπου 500 τραυματιών.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: