Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στέλνουμε drones με αντιαρματικές κεφαλές στην Ουκρανία» είπε ο Λόιντ Όστιν

Ο υπουργός Άμυνας των υπερασπίστηκε την αντίδραση της χώρας του στον πόλεμο της Ουκρανίας στη διάρκεια μιας τεταμένης αντιπαράθεσης με έναν Ρεπουμπλικάνο βουλευτή  — «Σας έχει περάσει από το μυαλό ότι η Ρωσία δεν έχει καταλάβει την Ουκρανία εξαιτίας όσων έχουμε κάνει;» ανέφερε

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν μια παραλλαγή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Switchblade που φέρει αντιαρματική κεφαλή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

«Τα Switchblade 600 και 300 θα σταλούν όσο πιο γρήγορα μπορούν», είπε ο Όστιν κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η παραλλαγή 600 έχει αντιαρματική κεφαλή και μπορεί να υπερίπταται πάνω από έναν στόχο για περισσότερα από 40 λεπτά, σύμφωνα με την AeroVironment, η οποία κατασκευάζει τα drones.

Παράλληλα, ο Όστιν υπερασπίστηκε την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο της Ουκρανίας στη διάρκεια μιας τεταμένης αντιπαράθεσης με έναν Ρεπουμπλικάνο βουλευτή που κατηγόρησε το Πεντάγωνο ότι υπερεκτίμησε τη στρατιωτική δυνατότητα της Ρωσίας.

«Σας έχει περάσει από το μυαλό ότι η Ρωσία δεν έχει καταλάβει την Ουκρανία εξαιτίας όσων έχουμε κάνει; Και όσων οι σύμμαχοί μας έχουν κάνει; Έχετε έστω σκεφτεί ποτέ κάτι τέτοιο;» είπε ο Όστιν απευθυνόμενος στον Ματ Γκετς στη διάρκεια κατάθεσης στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής.

Ο Λόιντ Όστιν και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την ισχυρή βούληση των Ουκρανών να πολεμήσουν, έχει ανατρέψει τα σχέδια της Ρωσίας που φιλοδοξούσε να φτάσει στην τελική επικράτηση μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.

.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: