Πόλεμος στην Ουκρανία – Σοϊγκού: Καταστρέψαμε 51 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού των Δυτικών

Οβιδοβόλα, άρματα μάχης και MLRS περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό που κατέστρεψαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας

Τις τελευταίες δέκα ημέρες της επίθεσης στην Ουκρανία, οι Ρώσοι κατέστρεψαν 51 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού που παραλήφθηκαν από το εξωτερικό, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 51 μονάδες ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν καταστραφεί, συμπεριλαμβανομένων 12 τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης, 21 οβιδοβόλων (howitzers) των 155 χιλιοστών, δύο MLRS (πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης) και 16 μη επανδρωμένων αεροσκαφών», δήλωσε ο Σοϊγκού σε τηλεδιάσκεψη.

Παράλληλα, έκανε γνωστή την «κατάληψη» (τη βάφτισε «απελευθέρωση») του Σβιατογκόρσκ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. «Ένα σημαντικό τμήμα των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ κατά μήκος της αριστερής όχθης του Σεβέρσκι Ντονέτς, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Κράσνι Λάιμαν και Σβιατογκόρσκ, καθώς και 15 άλλων οικισμών, απελευθερώθηκε», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: