Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης με δύο χειροβομβίδες στα χέρια απαιτεί από τους πολίτες να παραδοθούν

Δείτε βίντεο με τον στρατιώτη να περπατά μέσα στο πλήθος των εξαγριωμένων Ουκρανών – Έθεσε τελεσίγραφο στους κατοίκους να παραδοθούν ή να δώσουν μάχη

Την παράδοση των Ουκρανών που μένουν στην πόλη Κονοτόπ ζητά ένας Ρώσος στρατιώτης, που για να καταστήσει ξεκάθαρη την απειλή του, στα χέρια του κρατά δύο χειροβομβίδες, περπατώντας ανάμεσά τους.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον Ρώσο στρατιώτη να κρατά δύο χειροβομβίδες πάνω από το κεφάλι του, κι ενώ περνούσε μέσα από ένα πλήθος εξαγριωμένων Ουκρανών πολιτών που φώναζαν «ντροπή».

«Μην περπατάς δείχνοντας τη χειροβομβίδα» του είπαν κάποιοι, ενώ κάποιοι άλλοι αγνόησαν τον κίνδυνο. Ο στρατιώτης βρισκόταν στην πόλη, που βρίσκεται στη νότια ακτή της Ουκρανίας για να διαπραγματευτεί την παράδοσή της, αφότου ο ρωσικός στρατός την περικύκλωσε.

Όπως αναφέρεται, μίλησε με τον δήμαρχο Άρτεμ Σεμενίχιν και του έθεσε τελεσίγραφο: «παράδοση ή μάχη». Ο Σεμενίχιν μίλησε στους κατοίκους και τους ρώτησε τι θέλουν. «Μας έδωσαν τελεσίγραφο, αν αντισταθούμε, θα διαλύσουν την πόλη με τα πυροβόλα. Εάν πείτε ναι, θα πολεμήσουμε. Ποιος θέλει πόλεμο;», είπε σε μια συγκλονιστική ομιλία. «Να πολεμήσουμε φυσικά» του απάντησαν οι κάτοικοι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: