Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρόσφυγες αφηγούνται τα έκτροπα των Ρώσων – «Είναι ζώα, βίασαν μία μητέρα και την 15χρονη της»

Μια 63χρονη Ουκρανή από το Ιρπίν έγινε μάρτυρας βιασμών και εξιστορεί όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα της — Ο 71χρονος Μικόλα Κοβαλένκο είδε Ρώσους να πυροβολούν εν ψυχρώ Ουκρανούς που έτρεχαν στους δρόμους για να σωθούν

Άνθρωποι που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους με μία βαλίτσα στο χέρι, είδαν μπροστά στα μάτια τους βιασμούς και δολοφονίες. Ρώσοι στρατιώτες, όπως λένε οι Ουκρανοί, έβγαζαν από τα σπίτια γυναίκες και τις βίαζαν.

Και αφού ικανοποιούσαν τις σeξουαλικές τους ορμές, πολλές φορές τις σκότωναν. 

«Οι Ρώσοι στρατιώτες είναι ζώα», υποστηρίζει στη βρετανική εφημερίδα «Mail» η Άννα Σεβτσένκο που έζησε την προσφυγιά σε ηλικία 63 ετών. Η Σεβτσένκο δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα έζησε προτού αποχωρήσει από τη γενέτειρά της, την πόλη Ιρπίν, όταν εισέβαλαν οι Ρώσοι στρατιώτες. «Τραβούσαν τις γυναίκες όπως — όπως για να τις βγάλουν από τα σπίτια τους και τις κακοποιήσουν σeξουαλικά».

«Είδα αρκετούς στρατιώτες να βιάζουν μια μητέρα και την 15χρονη κόρη της», δήλωσε η 63χρονη Ουκρανή κατηγορώντας το Κρεμλίνο για εγκλήματα πολέμου. «Δεν μπορείτε να πιστέψετε αυτό που ζήσαμε εκεί. Οι Ρώσοι είναι ζώα. Τους μισώ. Ένας από τους γείτονές μου πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του από τους Ρώσους . Νωρίτερα είχε σκοτώσει ένα αδέσποτο σκυλί για να φάει καθώς δεν είχαμε τροφή.Αλλά κοίταξαν τα χέρια του και νόμιζαν ότι θα τους πυροβολούσε, γι΄αυτό και τον σκότωσαν παρά το γεγονός ότι ήταν ηλικιωμένος. Ο Πούτιν πρέπει να πληρώσει για όσα έκαναν οι στρατιώτες του».

Από την πλευρά του, ο 71χρονος Μικόλα Κοβαλένκο είδε Ρώσους στρατιώτες να πυροβολούν εν ψυχρώ Ουκρανούς που έτρεχαν στους δρόμους για να σωθούν. Για τους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας, οι περισσότεροι Ρώσοι στρατιώτες που κλωτσούσαν τις πόρτες σπιτιών για να βιάσουν τις γυναίκες, ήταν μεθυσμένοι.

Στο Μπόβαρι, ανατολικά του Κιέβου, ένας κάτοικος είπε επίσης ότι μεθυσμένοι Ρώσοι στρατιώτες λεηλάτησαν σπίτια , ξυλοκόπησαν και βίασαν γυναίκες. Η 58χρονη Όλγκα Μπουντάροφ υποστήριξε ότι πολλές γυναίκες βρέθηκαν κρεμασμένες μετά από βι@σμό. «Δεν ξέρω αν το είχαν κάνει οι Ρώσοι ή αν οι ίδιες αυτοκτόνησαν μετά από αυτό που τους έκαναν», όπως είπε.

.

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: