Πόλεμος στην Ουκρανία – Προειδοποίηση από ΗΠΑ: Χρειάζεται αυξημένη επιφυλακή, δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει η Ρωσία

Ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων προειδοποίησε πως παραμένει ασαφές πώς μπορεί να αντιδράσει η Ρωσία στις τελευταίες αποτυχίες της στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και ζήτησε αυξημένη επιφυλακή από τα αμερικανικά στρατεύματα, στη διάρκεια επίσκεψής του σε βάση στην Πολωνία, η οποία βοηθάει την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.

Τα σχόλια του στρατηγού Μαρκ Μίλεϊ, προέδρου του Μικτού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αποτελούν μια υπενθύμιση των κινδύνων να ενταθεί η σύγκρουση καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ βοηθούν την Ουκρανία από απόσταση και το Κίεβο διεξάγει μια μέχρι στιγμής επιτυχημένη αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

«Ο πόλεμος αυτή τη στιγμή δεν πηγαίνει πολύ καλά για τη Ρωσία. Επομένως είναι επιβεβλημένο για όλους μας να διατηρήσουμε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας, συναγερμού», δήλωσε ο Μίλεϊ από τη Βαρσοβία, μετά την επίσκεψή του στη βάση.

Ο στρατηγός επιθεώρησε την αντιαεροπορική άμυνα της βάσης, που περιλαμβάνει συστοιχίες πυραύλων Patriot, οι οποίες θα ήταν μια τελευταία γραμμή άμυνας, αν η Ρωσία αποφάσιζε να επιτεθεί στη βάση — διακινδυνεύοντας ένα πόλεμο με την υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Ο Μίλεϊ υπογράμμισε πως δεν λέει ότι τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν αυξημένη απειλή, αλλά τόνισε πως πρέπει να είναι έτοιμα.

«Στη διεξαγωγή του πολέμου, δεν γνωρίζεις με υψηλό βαθμό βεβαιότητας τι πρόκειται να συμβεί», δήλωσε.

Από τους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν με τον Μίλεϊ ζητήθηκε να μην δημοσιεύσουν την ονομασία της βάσης ούτε να περιγράψουν την τοποθεσία της.

Ο αμερικανός στρατηγός ενημερώθηκε επίσης για την κρίσιμης σημασίας υποστήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία από τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στη βάση αυτή και περιλαμβάνει μακρόθεν αρωγή για την υποστήριξη μέσω ασφαλών τηλεδιασκέψεων των αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων όπλων που έχουν παράσχει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: