Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιθανόν να έχουν χρησιμοποιηθεί βόμβες φωσφόρου στη Μαριούπολη, λέει το Κίεβο

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας τόνισε πως μέσα στην ημέρα θα έχει επίσημα στοιχεία σχετικά με τις πληροφορίες που διακινήθηκαν χθες για χρήση χημικών όπλων από τους Ρώσους στη Μαριούπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επαλήθευσης των πληροφοριών περί χρήσης χημικών από τους Ρώσους στη Μαριούπολη χθες Δευτέρα, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το πρωί της Τρίτης το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Μάλιστα, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνια Μαλιάρ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «έχουν χρησιμοποιηθεί βόμβες φωσφόρου από τους Ρώσους εισβολείς».

«Προσπαθούμε να επαληθεύσουμε τις πληροφορίες και να καταλάβουμε τι συνέβη. Από τα προκαταρκτικά δεδομένα, μπορώ να πω ότι υπάρχουν υποθέσεις περί χρήσης βομβών φωσφόρου. Οι τελικές επίσημες πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν αργότερα μέσα στην ημέρα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κίνδυνος χρήσης χημικών όπλων όντως υπάρχει και είναι αρκετά υψηλός», δήλωσε η Μαλιάρ.

Ερωτηθείσα εάν το δεύτερο στάδιο του πολέμου έχει ήδη ξεκινήσει στην Ουκρανία, επιβεβαίωσε ότι η κρίσιμη αυτή φάση ήταν ήδη σε εξέλιξη. «Έχουμε πόλεμο σε εξέλιξη και στην πραγματικότητα είναι στην κορύφωσή του. Έχουμε μάχες σε εξέλιξη. Για παράδειγμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις απέκρουσαν έξι εχθρικές επιθέσεις χθες το βράδυ. Αν και έχουμε στοιχεία για τα κατεχόμενα εδάφη, όπου προσπαθεί ο εχθρός να εδραιώσει τη δύναμή του, τα εδάφη που παραμένουν ελεύθερα και από τα οποία χτυπάμε τον εχθρό, είναι πολύ μεγαλύτερα σε έκταση», πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με την Μαλιάρ, σήμερα «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια πιο ήρεμη κατάσταση, αυτό είναι λάθος. Πράγματι, η ένταση των μαχών έχει μειωθεί, αλλά η επιθυμία του εχθρού να προχωρήσει βαθιά στην επικράτεια δεν μειώνεται».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: