Πόλεμος στην Ουκρανία: Περίπου 1.500 άμαχοι νεκροί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

O απολογισμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων είναι πολύ βαρύτερος στην πραγματικότητα, καθώς μεγάλος αριθμός θυμάτων δεν έχει ακόμη καταγραφεί

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μπορέσει να τεκμηριώσουν τους θανάτους 1.480 αμάχων αφότου άρχισε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου. Άλλοι 2.195 άμαχοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την Ρόουζμερι Ντικάρλο, κορυφαία αξιωματούχο αρμόδια για πολιτικά θέματα και την οικοδόμηση της ειρήνης.

Ωστόσο, τόνισε η κυρία Ντικάρλο, η οποία εκφράστηκε χθες Τρίτη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πιστεύει ότι ο απολογισμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων είναι πολύ βαρύτερος στην πραγματικότητα, καθώς μεγάλος αριθμός θυμάτων δεν έχει ακόμη καταγραφεί.

Αγνοούνται περίπου 400 κάτοικοι του Χοστομέλ

Περίπου 400 κάτοικοι του Χοστομέλ -προαστίου της ουκρανικής πρωτεύουσας, του Κιέβου- αγνοούνται, έπειτα από 35 ημέρες ρωσικής κατοχής, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης. Ο Τάρας Ντουμένκο είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό ότι γίνονται έρευνες σε υπόγεια στο προάστιο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος του συζύγου και του γιου μιας γιατρού στην περιοχή που είχαν πάρει οι ρωσικές δυνάμεις πριν από δώδεκα ημέρες, ενώ τα πτώματα ανθρώπων που είναι γνωστό ότι σκοτώθηκαν δεν έχουν βρεθεί, πρόσθεσε.

Αρκετοί κάτοικοι του Χοστομέλ βρέθηκαν στην Μπούτσα, άλλο προάστιο του Κιέβου. Ο εντοπισμός εκατοντάδων αμάχων νεκρών στην Μπούτσα προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Το Χοστομέλ, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο στρατηγικής σημασίας όπου δόθηκαν σφοδρές μάχες ήδη από την έναρξη της ρωσικής εισβολής την 24η Φεβρουαρίου. Οι περισσότεροι από τους 16.000 κατοίκους του τράπηκαν σε φυγή. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο προαστίων του Κιέβου όπως το Χοστομέλ, η Μπούτσα και η Ιρπίν προ ολίγων ημερών.

Βίντεο από UAV κατέγραψε τον θάνατο άμαχου ποδηλάτη από ρωσικά πυρά στην Μπούτσα

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε χθες Τρίτη ότι ο άμαχου ποδηλάτη στην πόλη Μπούτσα από πυρά ρωσικών τεθωρακισμένων αποδεικνύεται από βίντεο που κατέγραψε μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) του ουκρανικού στρατού και το μεταφόρτωσε στον ιστότοπό της.

ο υλικό αυτό τραβήχτηκε στην Μπούτσα στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ακόμη το προάστιο αυτό του Κιέβου τελούσε υπό ρωσική κατοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα. Το βίντεο δείχνει κάποιον να κινείται με κατά μήκος δρόμου. Όταν φθάνει σε γωνία, κατεβαίνει από το ποδήλατο και την περνά βαδίζοντας. Με το που εμφανίζεται, δύο τεθωρακισμένα οχήματα ανοίγουν πυρ προς την κατεύθυνσή του με πολυβόλα. Στο σημείο όπου ρίχνουν υψώνεται καπνός και .

 

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης διαβεβαιώνουν ότι μπόρεσαν να επαληθεύσουν με ανεξάρτητο τρόπο το υλικό. Το πτώμα του άνδρα βρισκόταν ακόμη στο σημείο όπου είχε πέσει νεκρός αφού οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν το προάστιο του Κιέβου, αναφέρει.

.

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: