Πόλεμος στην Ουκρανία – Πάπας Φραγκίσκος: «Επαναλαμβάνω, πρέπει να σιγήσουν τα όπλα»

Προσευχήθηκε για ειρήνη συγκλονισμένος από τους βομβαρδισμούς στην περιοχή — Ζήτησε την ενεργοποίηση ανθρωπιστικών διαδρόμων

Μετά τη σημερινή θεία λειτουργία στον Άγιο Πέτρο, ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους πιστούς, ζήτησε και πάλι τον άμεσο τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Με καταπονεμένη καρδιά, επαναλαμβάνω: πρέπει να σιγήσουν τα όπλα», είπε ο Φραγκίσκος και πρόσθεσε: «Βλέπω στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και πολλές σημαίες της Ουκρανίας. Δόξα σοι, Κύριε».

«Όποιος κάνει πόλεμο ξεχνά την ανθρωπότητα, δεν είναι με τον κόσμο, δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, αλλά βάζει σε πρώτη μοίρα το συμφέρον της εξουσίας. Παραδίδεται στη διαβολική και διεστραμμένη λογική των όπλων, η οποία απέχει, όσο τίποτε άλλο, από την βούληση του Θεού» είπε ο ποντίφικας.

Ο πάπας ζήτησε από όλους τους καθολικούς πιστούς, να προσευχηθούν για την Ουκρανία στις 2 Μαρτίου, ημέρα που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επέλεξε για μια προσευχή υπέρ της ειρήνης.

Ο Φραγκίσκος, τέλος, τάχθηκε υπέρ της ενεργοποίησης ανθρωπιστικών διαδρόμων, με στόχο την ευκολότερη πρόσβαση των Ουκρανών πολιτών σε ασφαλείς περιοχές.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: