Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι στρατιώτες του Πούτιν κρατούν ομήρους 500 αμάχους σε νοσοκομείο στη Μαριούπολη

Περίπου 20.000 άμαχοι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αποχωρήσουν με ιδιωτικά οχήματα από την πολιορκημένη πόλη — Σε άλλο νοσοκομείο, μωράκια που γεννήθηκαν πρόωρα έχουν απομείνει μόνα τους, χωρίς γονείς

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα νοσοκομείο στη Μαριούπολη και κρατούν εκεί «ομήρους» 500 άμαχους Ουκρανούς, χρησιμοποιώντας τους ως «ανθρώπινες ασπίδες» καθώς συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην πόλη.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Πάβλο Κιριλένκο, οι Ρώσοι στρατιώτες συγκέντρωσαν 400 άτομα από τα γειτονικά σπίτια του νοσοκομείου της παραθαλάσσιας πόλης και, μαζί με περίπου 100 γιατρούς και ασθενείς που ήταν ήδη μέσα, αρνούνται να τους αφήσουν να φύγουν.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Μαριούπολης σπεύδουν να εγκαταλείψουν όπως μπορούν την πόλη. Σύμφωνα με τον Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, περίπου 20.000 άμαχοι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αποχωρήσουν με ιδιωτικά οχήματα. Οι κάτοικοι της Μαριούπολης, μια πόλη λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα, παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών που συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ δεν έχουν τρεχούμενο νερό, ηλεκτροδότηση και θέρμανση. Τουλάχιστον 200.000 έχουν άμεση ανάγκη να απομακρυνθούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις Ουκρανών αξιωματούχων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ενώ πολλοί πολίτες της Μαριούπολης προσπαθούν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν την πόλη, χάος επικρατεί και στα νοσοκομεια της χώρας. Σε ένα από αυτά (To Νοσοκομείο Νούμερο 3, σύμφωνα με την Daily Mail) μικροσκοπικά μωράκια που γεννήθηκαν πρόωρα έχουν απομείνει μόνα τους χωρίς γονείς. Το Νοσοκομείο Νούμερο 2, που περιέχει πτέρυγα εντατικής, είναι εκείνο όπου κρατούνται παρά τη θέλησή τους οι 500 άμαχοι. «Είναι αδύνατον να φύγουν από εκεί, τους πυροβολούν», λέει ο Κιριλένκο.

Ο ίδιος επισήμανε πως το κυρίως κτίριο του νοσοκομείου έχει υποστεί τεράστιες ζημιές από τους βομβαρδισμούς, όμως το προσωπικό συνεχίζει να φροντίζει ασθενείς σε αυτοσχέδιες πτέρυγες στο υπόγειο. Ο Ουκρανός αξιωματούχος κάλεσε τον κόσμο να αντιδράσει στις κατάφωρες παραβιάσεις των άγραφων κανόνων του πολέμου, σε αυτά τα φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκλείσουν την πόλη από τα δυτικά και τα ανατολικά. «Υπάρχουν σημαντικές απώλειες», αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: