Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ απορρίπτουν την πρόταση της Πολωνίας για τα MiG-29

Το Πεντάγωνο βρίσκεται σε επαφή με την πολωνική κυβέρνηση για το θέμα, αλλά η πρόταση της Βαρσοβίας δείχνει την «πολυπλοκότητα» της μεταφοράς των μαχητικών στην Ουκρανία, ανέφερε το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο απέρριψε την πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στις Ηνωμένες Πολιτείες για παράδοση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την αβάσιμη.  

Το Πεντάγωνο βρίσκεται σε επαφή με την πολωνική κυβέρνηση για το θέμα, αλλά η πρόταση της Βαρσοβίας δείχνει την «πολυπλοκότητα» της μεταφοράς των μαχητικών στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Νωρίτερα την Τρίτη, η πολωνική κυβέρνηση πρότεινε τη μεταφορά όλων των MiG-29 στην αεροπορική βάση Ramstein της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Γερμανία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα τα παράσχει στη συνέχεια στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο. Σε αντάλλαγμα, η Πολωνία ζήτησε μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη για να αντικαταστήσουν τα MiG-29.

Όμως ο Κίρμπι εκτίμησε ότι η ιδέα, όπως διατυπώθηκε από την Πολωνία, ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν να αποφύγουν μια καθαρή σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: