Πόλεμος στην Ουκρανία – Ο Ζελένσκι απαντά στον Πούτιν: Θα εθνικοποιήσουμε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Ηχηρά μηνύματα στέλνει το Κίεβο που επιδεικνύει αποφασιστική στάση μετά τις ανακοινώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν οι οποίες συναντούν τη διεθνή καταδίκη. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας σχεδιάζει να εθνικοποιήσει όλα τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην επικράτεια της χώρας, δήλωσε σε διάγγελμά του ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι.

«Στην επόμενη συνεδρίαση της Ανώτατης Ράντα (βουλής) της Ουκρανίας, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την εθνικοποίηση όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο θα απλουστεύσει αυτή τη διαδικασία. Σας ζητώ να υποστηρίξετε αυτό το νομοσχέδιο χωρίς δισταγμούς. Ολοκληρώνουμε την αποσυναρμολόγηση της ρωσικής επιρροής στην Ουκρανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής κατάσχει και δεσμεύει στο έδαφός της τα περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων. Τον Ιούλιο, για παράδειγμα, δικαστήριο στην περιοχή Κιροβογκράντ δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων Ρώσων, η αξία των οποίων υπερέβαινε τα 200 εκ. δολάρια. Το δικαστήριο θεώρησε ότι οι Ρώσοι είχαν επιχειρηματικά δικαιώματα σε τρεις εταιρίες που σχετίζονταν μεταξύ τους. Και οι τρείς είχαν προβεί σε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τα ονόματα των Ρώσων δεν αναφέρονται.

Μετά την προσάρτηση ο Πούτιν μίλησε σε φιέστα στην Κόκκινη Πλατεία

Για μια  «ιστορική μέρα» μίλησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφότου ανακοίνωσε την προσάρτηση των τέσσαρων ουκρανικών περιοχών, κάτι που προκάλεσε διεθνή καταδίκη. «Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για μια μέρα απονομής της αλήθειας και της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, μπροστά σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία. 

Σε πανηγυρικό τόνο, ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε σε μια νέα επίδειξη ισχύος που μαρτυρά τη μεγαλομανία του.

Στην Κόκκινη Πλατεία είχαν στηθεί εορτασμοί με πλήθος κόσμου να κουνά ρωσικές σημαίες, να χορεύει, να φωνάζει συνθήματα. 

«Αγαπητοί φίλοι, θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τα αδέρφια μας σε Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ» τόνισε.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αυξήσουμε το επίπεδο ασφάλειας σε αυτές τις περιοχές. Θα κάνουμε τα πάντα γι’αυτούς τους ανθρώπους» πρόσθεσε. 

«Θα κάνουμε τα πάντα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας και της βιομηχανίας. Θα χτίσουμε ξανά σχολεία, ινστιτούτα, νοσοκομεία», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος δίνοντας υποσχέσεις.

Το μήνημά του έκλεισε με τα εξής λόγια: «Έχουμε γίνει πιο ισχυροί επειδή είμαστε μαζί. Ζούμε στην αλήθεια. Αλήθεια σημαίνει δύναμη και κατ’επέκταση νίκη. Η νίκη είναι δική μας»…

Οι απειλές και οι ανακοινώσεις για την προσάρτηση

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: