Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Στίβεν Σίγκαλ σε ρωσικό στρατόπεδο φυλακών που σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 κρατούμενοι

Ο Στίβεν Σίγκαλ επισκέφθηκε ένα στρατόπεδο φυλακών στην Ολένιβκα της Ουκρανίας, μια φυλακή που ελέγχεται από τη Ρωσία που φιλοξενούσε εκατοντάδες Ουκρανούς κρατούμενους, ημέρες μετά την έκρηξη που σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους εκεί στις 29 Ιουλίου.

Ο Αμερικανός ηθοποιός και φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν φωτογραφήθηκε να στέκεται μέσα στην κατεστραμμένη φυλακή, να κάθεται σε ένα παγκάκι, αλλά και να μιλάει με Ουκρανούς κρατούμενους που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.




Στον 70χρονο ηθοποιό ταινιών δράσης το 2017 είχε απαγορευτεί για 5 χρόνια η είσοδος στην Ουκρανία, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος και προσωπικός του φίλος του είχε δώσει την υπηκοότητα και του παρέδωσε προσωπικά το ρωσικό του διαβατήριο, αφού υποστήριξε ανοιχτά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Ο Σίγκαλ έχει χαρακτηρίσει τον Πούτιν «έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες που ζει σήμερα».


Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε διαφορετικό μέρος της φυλακής πριν από την επίθεση, υποδεικνύοντας ότι η Ρωσία γνώριζε για την επίθεση νωρίτερα.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία ενορχήστρωσε την επίθεση με πυραύλους HIMARS αμερικανικής κατασκευής για να εμποδίσει τους Ουκρανούς κρατούμενους να αποκαλύπτουν πληροφορίες, αν και έχουν διατυπωθεί αμφιβολίες για την ακρίβεια του ισχυρισμού.

Η εμφάνιση του Σίγκαλ στη φυλακή φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να προωθηθεί αυτός ο ισχυρισμός, σύμφωνα με τους Ουκρανούς.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, υπηρετεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ως «ειδικός εκπρόσωπος» από το 2018 και είναι πολίτης της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Σερβίας.

Τόσο ο Σίγκαλ όσο και ο Πούτιν είναι λάτρεις των πολεμικών τεχνών — ο Αμερικανός ηθοποιός έχει 7 νταν στο Αikido, ενώ ο Πούτιν έχει μαύρη ζώνη στο τζούντο και έχει εξασκηθεί και στο σάμπο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: